Ocenite ponudbo:

Prince of Venice

Izvajalec:
Kompas Portorož, d.d.
Naslov:
Koper
Telefon:
05 617 80 00, 05 627 41 35
e-mail:
OPIS: Potniški katamaran, max. število potnikov 303, dolžina 39,6 m, širina 15,6 m, hitrost 29 vozlov, prodajalna, klimatsko hlajenje.

PONUDBA: ladijski izleti, ponudba hrane in pijače na ladji


PRINCE OF VENICE je ladja tipa katamaran "wave-piercer".V celoti je zgrajena (v Avstraliji), iz aluminija, kar ji daje dodatne ugodne manevrske in plovne lastnosti.Je edina ladja ki ima tri odprte soncne palube, kar daje potniku dodaten uzitek v potovanju.Med voznjo ste tako lahko na odprtih palubah, ali pa v dveh notranjih klimatiziranih salonih.Ko ladja vpluje v benesko laguno, se odpre najvisja paluba, t.i. fly bridge, od koder imate velicasten pogled na celotno mesto in lahko le-to izkoristite za neverjetne fotografije tega t.i. vecnega mesta.Na ladji je tudi sicer v celoti poskrbljeno za Vase udobje, ladja ima bar, prostocarinsko prodajalno, prodajalno suvenirjev, nasi vodici pa se bodo se dodatno potrudili da bi cim bolj ustregli Vasim zeljam in potrebam.Izlet je voden, (razlaga na ladji in vodenje po samem mestu), seveda pa je prirejen tako, da imate tudi cas zase.

Enosmerni potniki:izognite se poletni vrocini in gneci in uporabite nas prevoz, pripeljali Vas bomo hitreje, udobneje in se zabavali se boste.

V vseh letih poslovanja je katamaran PRINCE OF VENICE prepeljal vec kot 375.000 oseb, kar je izredna referenca. Zaupajo nam tudi najvecje svetovne agencije.


 
BENETKE ... NASTANEK
Benetke so nastale v petem stoletju našega štetja, ko so prebivalci Akvileje zbežali pred barbarskimi plemeni Vizigotov, Ostrogotov, Langobardov in Hunov na močvirnate otočke lagune na severu Jadranskega morja. Ti ljudje so raje živeli v težkih razmerah lagune, kot da bi postali sužnji. Najprej so živeli v taborih, kasneje v majhnih naselbinah, nato v vaseh, ki so se združile v večje skupnosti in za zaščito zaprosile Raveno ter tako prišle pod posredno upravo Bizanca. Od leta 726, ko so Benečani izvolili svojega prvega voditelja, ki se je imenoval Orso Ipato, in ga imenovali dož, kar v njihovem dialektu pomeni vodja, so dosegli delno neodvisnost. Doži so vladali Benetkam naslednjih 1000 let. Imeli so stabilen politični sistem, ki je bil osnovan na nepreklicnih zakonih. Benetke so bile podložne bizantinskemu cesarju do 10. stoletja. Ko jim je grozila invazija s strani sina Svetega rimskega cesarstva, so se Benetke okoli leta 810 osamosvojile. Središče Benetk je bilo najprej na otočku Torcellu, kasneje pa se je središče naselbine preselilo na bolj odmaknjeno in malo višje otočje Rialto. Beneška republika je potrebovala nekakšen simbol, po katerem bi se razlikovala od svojih uradnih gospodarjev. V Benetkah je bila razširjena legenda, da je evangelist sv. Marko nekoč obiskal otoke v laguni in mu je angel povedal, da bo tam počivalo njegovo telo. Skupina beneških trgovcev se je odločila, da bo to napoved uresničila in je leta 828 na skrivaj prepeljala svetnikove ostanke iz Aleksandrije v Benetke. V ta namen je dal takratni dož sezidati novo baziliko zraven doževe palače. Tako so sv. Teodorja, ki je bil dotedanji beneški patron in ki jim ga je vsilil Konstantinopel, preprosto zamenjali s sv. Markom. V 9. stoletju, ko je bizantinska moč že počasi začela upadati, so Benetke pridobivale večjo avtonomijo, vendar pa so bile, vsaj na videz, še vedno pokorne Konstantinoplu. /.../ (povzeto po Wikipedii)


Neokrnjene Benetke očarajo kakor očara nežna, prikupna ženska. Druga mesta si lahko pridobijo občudovalce - samo to mesto pa lahko od neomajnih ljubimcev pričakuje oboževanje. Tako je Napoleon Bonaparte, ki je bil znan občudovalec lepih žensk, opisal svoje prve vtise o starem mestu ob Jadranu. Nekdanja republika svetega Marka, zgrajena na 118 otokih, ima najbogatejšo arhitekturno dediščino v Evropi: 160 cerkev in številne palače zrcalijo stavbarske sloge različnih dob in predstavljajo celovit arhitekturni muzej, katerega zgradbe pozimi na videz lebdijo nad meglicami, ki se dvigajo iz kanalov.
Nad Markovim trgom kraljuje prosto stoječi zvonik bazilike svetega Marka, ob njegovem vznožju pa je renesančna loggia. Podoben zvonik stoji v Piranu. Campanile se je leta 1902 zrušil, nato so ga zvesto rekonstruirali. južno stran Markovega trga obdajajo nove prokurature z muzejem Correr, na zahodni strani se razteza na- poleonsko krilo, na severu pa stare prokurature in stolp z uro, zgrajen leta 1496. Za stolpom se zadenja vrsta nakupovalnih ulic, imenovanih Mercerie. Trg je bil in je ostal zelo pomemben za javne dogodke. Napoleon Bonaparte je središče Benetk razglasil za najlepši salon v Evropi.
Mestu, ki ga prepredajo široke vodne poti in ozki kanali, dajejo značilen pečat številne palače in mostovi, med njimi s trgovinicami obrobljenimi most Rialto, ki je bil nekoč trgovska četrt.
V zgodovinskem mestnem jedru živi le četrtina od 310.000 Benečanov. Predvsem mladi iščejo nova delovna mesta in se zato selijo v predmestja na celini.
Trg Sv. Marka je Napoleon poimenoval najlepši salon na svetu. Trg obdajajo poslopja iz različnih obdobij in slogov, a je skupen učinek neverjetno dobro ubran. Do trga vas laho pripeljejo rumene table, ki so skoraj na vsakem vogalu.
Bazilika Sv. Marka iz 19. stoletja je zelo razkošna stavba z obilico mozaikov in z marmornatimi tlemi, kipa so zaradi usedanja že zelo valovita. Bazilika je bila najprej zasebna kapela beneških dožev. Nad vhodom stojijo štirje bronasti kipi konjev. Nad njimi pa so kipi Sv. Marka z angeli, ki izhajajo iz začetka 15. stoletja.
Poleg bazilike stoji še 98,5 metrov visok stolp-zvonik, ki se je leta 1902 podrl, a so ga v nekaj letih obnovili. Na trgu je na množice veliko golobov, katere ljudje krmijo. tik pred zrušitvijo zvonika so vsi golobi zleteli s trga, saj so zaznali nevaernost. Zvonik ponuja čudovit razgled nad Beneškim mestom, Beneško laguno in še na Jadransko morje ter v notranjost Italijanskega škornja.
Na severni strani trga stoji urni stolp (okoli 35 metrov visok), ki ima moderen prikazovalnik časa in bronasti figuri, ki udarjata po zvonu in tako napovedujeta čas. Pod njima lstoji lev z odprto knjigo med nogami. Okrog in okrog trga so številne trgovine , stojnice in restavracije. V njih ponujajo hrano, steklene predmete, poslušanje glasbe, male beneške maske, spominke na Benetke kot so slike, majice in makete Beneških gondol, hrano za golobe. /.../ (povzeto po web.s-gim.kr.edus.si)


 


GPS Northing (N) : 45,5143 
GPS Easting (E) : 13,5907 
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             
Skrbnik : Piran - Turistično združenje Portorož | 05 674 22 20 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti