Ocenite ponudbo:

Reka Kolpa

Tiskanje Dodaj v turistični vodič
Reka Kolpa je desni pritok Save in predstavlja mejno reko med Republiko Hrvaško in Republiko Slovenijo. Dolga je 292 km, kar 113 km državne meje poteka po njenem toku. Kraški izvir Kolpe je na Hrvaškem na nadmorski višini 313 m.
 
Kolpa je izjemna reka, predvsem še precej čista, slikovita in slabo poznana. V vsej dolžini njenega toka lahko  spoznavamo njeno pestrost. Nudi različne možnosti rekreacije, ter predstavlja ribolovno bogastvo. Reka za veslače ni naporna in velja za lažjo in primerno za začetnike. Vendar pa je bolje veslati s kanuji in kajaki po večjem deževju, saj reko pregrajuje več kot 50 jezov, ki so zdaj žal le še spomin na čase, ko so na reki kraljevali mlini, žage in kovačije. Na svoj račun pridejo tudi ljubitelji miru in taborjenja ob vodi, kajti Kolpa je poleti toplejša in ob primerno toplem vremenu se lahko v zgornjem toku kopamo en mesec, v spodnjem pa tudi dva poletna meseca.
 


Turistično društvo Kočevje 
Trg zbora odposlancev 47 
1330 
Kočevje 
Telefon : 083 829 000 
E-pošta :  
Spletna stran : www.info-kocevje.si 


individualni
Brezplačno
GPS Northing (N) : 45,4945 
GPS Easting (E) : 15,0513 
Fotografije
Skrbnik : Občina Kočevje | | last modified: 22.07.2014

Rezerviraj & kupi

Rezervacije
Išči v:

Prihod:
Dan
Mesec
Leto
Noči
Sobe
Odrasli
Soba/Apartma
Otroci
IŠČI
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti