Ocenite ponudbo:

Park ob Škalskem jezeru

Naslov:
Velenje
Zanj je značilna pestrost življenjskih prostorov (tako vodnih kot kopenskih). Park je nastal kot posledica odkopavanja premoga. Različni življenjski prostori, kot so jezero, močvirja, mlake, grmišča, gozd, travniki, sadovnjaki in ruderalno območje nudijo pogoje za naselitev številnih živalskih in rastlinskih vrst.

Na tem območju so zasledili okoli 120 vrst ptic oziroma 30 % vseh znanih v Sloveniji, med katerimi je kar 29 vrst ogroženih. Okoli 52 vrst ptic na tem območju gnezdi, 56 vrst pa tu prezimuje ali se zadržuje na preletu. Preko Škal in okoliških jezer poteka pomembna selitvena pot. To pričajo tudi predstavniki nekaterih redkih vrst, kot so npr.: črnovrati ponirek, veliki kormoran, rjava čaplja, tatarska žvižgavka, raca žličarka in druge, ki so jih opazili na Velenjskem jezeru. V Škalah je bilo registriranih šest vrst predstavnikov red ujed, ki sodi med najbolj ogrožene.

Prvenstvena vloga parka je v naravovarstveni vzgoji in izobraževanju, hkrati pa park nudi dobre in zanimive rekreacijske možnosti. 


TIC Velenje (Vila Bianca) 
Stari trg 3 
3320 
Velenje 
Telefon : 03 896 18 60 
Faks : 03 896 18 75 
E-pošta :  
Spletna stran : www.velenje-tourism.si 


individualni
Brezplačno
GPS Northing (N) : 46,3794 
GPS Easting (E) : 15,1084 

Foursquare 

Škale

Regija: Savinjska
Kraj: Škale
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             

Fotografije

 
Skrbnik : Velenje - TIC Velenje | 03 896 18 60 | | www.velenje-tourism.si...
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti