Ocenite ponudbo:

Kostanjeviška jama

Tiskanje Dodaj v turistični vodič
Kostanjevica na Krki
www.kostanjeviska-jama.com
Kostanjeviška jama ob vznožju Gorjancev, ki jih označuje razgiban kraški teren s krednimi apnenci, pri izviru potoka Studene, je ena izmed postaj slovenske jamske turistične transverzale. Tu so padavinske vode, podzemski vodni tokovi in tektonski premiki skozi tisočletja ustvarjali prečudovite sigaste tvorbe pravljičnih oblik. Ta kraška lepotica, ki je zanimiva in bogata s kapniki različnih oblik, se nahaja na 169 metrov nadmorske višine, temperatura v notranjosti je 12 stopinj Celzija, kilometer oddaljena od mesta.Prvič so jo odprli 28. avgusta 1971, ko so tudi uredili električno razsvetljavo in tristo metrov poti za turistični ogled najatraktivnejših delov jame. Jasa pred Jamarskim domom je primerna za piknike, družabna srečanja in športno-rekreacijske igre. Kostanjeviška jama postaja zaradi svojega turističnega pomena vse bolj poznana, jamarji beležijo iz leta v leto večji obisk (okoli 12.000 obiskovalcev letno), vse bolj pa predstavlja tudi eno glavnih turističnih ponudb. 
Iz bližnje Kostanjevice lahko pridemo do jame peš, z avtomobilom ali avtobusom. Kilometer in pol ceste je primerno označen. Ogled jame je mogoč med 15. aprilom in 31. oktobrom ob sobotah, nedeljah in praznikih, v poletnih mesecih (juliju in avgustu) vsak dan ob 10h, 12h, 14h, 16h ter 18h. Večje skupine si lahko ogledajo jamo čez vse leto, le da je za tak organiziran ogled potreben vnaprejšnji dogovor. 


Klub jamarjev Kostanjevica na Krki 
Grajska 25 
8311 
Kostanjevica na Krki 
Telefon : 041 297 001 
E-pošta :  
Spletna stran : www.kostajeviška-jama.com 


vodeni
GPS Northing (N) : 45,84 
GPS Easting (E) : 15,417 
Opomba popusti : V sezoni 2010/2011 veljajo naslednje cene za ogled Kostanjeviške jame:
Odrasli individualno: 6 €
Odrasli (skupine nad 20 oseb): 4 €
Študentje (s potrjeno izkaznico), dijaki: 4 €
Študentje (skupine nad 20 oseb), dijaki: 3 €
Osnovnošolski otroci individualno: 3 €
Osnovnošolski otroci (skupine nad 20 oseb): 2,5 €
Cenik velja do vključno 15. 4. 2011. Pri organiziranih skupinah ima brezplačen vstop voznik in vodja skupine. Popusti organiziranim skupinam se priznajo le v primeru skupnega plačila (pobran denar ali naročilnica, ček...).
 
Skrbnik : Center za podjetništvo in turizem Krško | 07 490 22 20 | | www.visitkrsko.com... | last modified: 17.01.2014

Rezerviraj & kupi

Rezervacije
Išči v:

Prihod:
Dan
Mesec
Leto
Noči
Sobe
Odrasli
Soba/Apartma
Otroci
IŠČI
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti