Ocenite ponudbo:

Slap Šumečnik

Naslov:
Strmec nad Dobrno, Strmec nad Dobrno, 3204 Dobrna
e-mail:

Iz Dobrne se usmerimo proti vili Ružički, nadaljujemo pot do graščine Gutenek ter mimo jame Ledenice in nekdaj delujočega gostišča Hudičev graben do razpotja. Tu nas smerokaz usmeri proti domačiji Šumečnik, kjer je tik pod stanovanjsko hišo 4 m visoko slapišče s tolmunom, ki le za kratek čas ustavi vodo, da potem zdrsne po še enem nižje ležečem slapišču (skupna višina slapišča je 7 metrov).

Iz Dobrne se usmerimo proti vili Ružički, nato do graščine Gutenik mimo jame Ledenice in gostišča Hudičev graben, nadaljujemo pot do razpotja, kjer nas smerokaz usmeri proti domačiji Šumečnik. Na koncu poti pridemo do domačije Šumečnik, kjer na vrhu hriba zagledamo slap Šumečnik. Izvir potoka Šumečnice se nahaja dobrih 200 m nad domačijo, ki iz apnenčastega masiva pod Smolnikom (1091 m) ustvaja nanose lahkega kamna - lehenjak. Šumečnica se pri nekdanjem Zlodejevem mlinu združi s potokom Kačnik, ki priteče iz severozahodne strani naselja Strmec nad Dobrno, in tako združena predstavljata začetek Dobrnice, ki skozi sotesko Hudičev graben teče proti Dobrni.

 

 


TIC Dobrna 
Dobrna 19 
3204 
Dobrna 
Telefon : 03 780 10 64 
Faks : 03 780 10 60 
E-pošta :  
Spletna stran : www.dobrna.si 


individualni
Brezplačno
GPS Northing (N) : 46,3715 
GPS Easting (E) : 15,2264 
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             
Skrbnik : Zavod za turizem, šport in kulturo Dobrna | 03 780 10 64 | | www.ztsk-dobrna.si...
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti