Narava

Tiskanje Dodaj v turistični vodič
Doživljanje Slovenije je najbolj pristno v naravi, na prostem. Naravnih znamenitosti je veliko v vseh delih države. Pestro rastlinstvo in živalstvo ter razgibane pokrajine vabijo medse skozi vse leto. Ko se po tematskih poteh podajate na podeželje ali v naravne parke, se zavedajte pomembnosti, da želijo v taki naravi uživati tudi drugi ljudje. Del zelene Slovenije ste tudi vi.
---------------------------------------------------------------------------

Zelena Slovenija


NaravaZeleno barvo dajejo Sloveniji predvsem gozdovi. Pokrivajo skoraj 60 odstotkov ozemlja, med njimi so tudi pragozdovi. Neokrnjena narava ni samoumevna, ampak plod prizadevanj in ozaveščenega ravnanja.
 
Slovenija vsako leto posadi preko milijona dreves, z različnimi konkretnimi akcijami pa skuša dvigniti zavest, da je za naravo potrebno storiti več kot le zgolj pobrati smeti za seboj. Spoznajte slovenske turistične ponudnike, ki to počnejo že sedaj. Obisk pri njih pomeni tudi izraz podpore njihovim prizadevanjem, ki njih in vse ostale spodbujajo k nadaljnjemu poglabljanju zelenega turizma. Ta postaje čedalje močnejši adut Slovenije v primerjavi z drugimi turističnimi destinacijami.
 

Na lepše


Številna območja Slovenije lahko obiščete s preučitvijo tematskih poti pod skupno oznako Na lepše. Na vseh šestih območjih lahko najdete privlačne učne poti in poti kulturne in naravne dediščine. Odhod na lepše pomeni tudi obisk številnih naravnih parkov po razgibanih pohodniških poteh. Velike naravne znamenitosti Slovenija skriva tudi pod površjem. Tako lepe kraške jame kot so v Sloveniji težko odkrijete v drugih delih sveta.
 

Stran od mest


NaravaVelik adut Slovenije je prijazno podeželje. Turistične kmetije so le delček bogate ponudbe, ki vam omogoča sprostitev in nabor novih energij. Vsa ta pestra doživetja povsod po Sloveniji spremlja okusna kulinarična ponudba. Preizkusite jo in začutite Slovenijo.

Zelena Slovenija

Slovenija ima dobro ohranjeno naravo, a odločeno razvija zeleni in odgovorni turizem. S prizadevanji za zmanjšanje negativnih vplivov na okolje namerava zagotoviti naravno okolje tudi prihodnjim generacijam.
Pokaži več

Biseri narave

Narava je Slovenijo velikodušno obdarila z lepotami. Razgibana pokrajina je večinoma poraščena z gozdom, na prisojnih legah gričev v več delih uspeva vinska trta. Za izlete v naravo so na voljo naravni parki.
Pokaži več

Podeželje

Prepustite se harmoniji sobivanja človeka in narave ter začutite pristnost slovenskega podeželja, kjer se čas vrti počasneje. Prijazni gostitelji na turističnih kmetijah vam postrežejo okusne domače jedi.
Pokaži več

Tematske poti

Tematske poti vam ponujajo izvrstne namige, kako aktivno preživeti prosti čas v Sloveniji. Če že veste, v kateri del Slovenije greste, pa niste prepričani, kaj tam početi, vam to razjasni množica predlogov.
Pokaži več

Rezerviraj & kupi

Rezervacije
Išči v:

Prihod:
Dan
Mesec
Leto
Noči
Sobe
Odrasli
Soba/Apartma
Otroci
IŠČI
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti