Ocenite ponudbo:

Pomorski muzej Sergeja Mašera Piran

Naslov:
Cankarjevo nabrežje 3 6330 Piran
Telefon:
05 671 00 40
Faks:
05 671 00 50
e-mail:
Prve pomorske zbirke v Piranu so bile postavljene v Mestnem muzeju, ustanovljenem leta 1954, ki je bil leta 1967 preimenovan v Pomorski muzej Sergej Mašera. 
Sedež ima v mogočni klasicistični palači Gabrielli ob pristanišču na Cankarjevem nabrežju 3.
Takoj po ustanovitvi so v njem začeli preučevati zgodovino slovenskega pomorstva in pomorsko preteklost obalnega območja.
Muzej zbira, preučuje in predstavlja pomorsko preteklost obalnega področja in gospodarske panoge, ki so vezane na morje.
V njem si lahko ogledate arheološko zbirko o pomorskih poteh in trgovini od prazgodovine do srednjega veka in zbirko naselbinskih ostankov s kopnega in iz morja.
Etnološka solinarska zbirka prikazuje postopek pridobivanja soli s pomočjo starih fotografij, maket, orodja in predmetov iz vsakdanjega življenja solinarjev.
Etnološko ribiško zbirko bogatijo številni ladijski modeli, orodja in pripomočki za zasebni in industrijski ribolov ter prikazi različnih načinov predelave rib.
V osrednji zgodovinski, etnološki in umetnostnozgodovin-ski zbirki pomorstva od srednjega veka do konca druge svetovne vojne so razstavljeni slavni Gruberjevi ladijski modeli, številni ladijski modeli različnih tipov ladij od galej do velikih jadrnic, instrumenti z ladij, mornarske uniforme, likovna dela slikarjev marinistov, različna ladijska oprema, fotografije z ladij in drugo. 
 
Pomorski muzej Piran ima štiri stalne postavitve: matično zbirko pomorstva v Piranu, Muzej solinarstva v Sečoveljskih solinah, etnološko zbirko Tonina hiša v Sv. Petru in Zbirko ladijskega modelarstva ter Ulični muzej v Izoli.
Vse zbirke so nacionalnega pomena in prikazujejo povezanost ljudi z morjem na celotnem slovenskem ozemlju
 
Posebnost ponudbe:
Vsaka zbirka je po svoje znamenitost.
 


vodeni
individualni
Urejen dostop za invalide
GPS Northing (N) : 45,5276 
GPS Easting (E) : 13,5682 

Ej!KArtica 

Opomba popusti :  
Ej!KArtica:
- 20 % na vstopnino v Pomorski muzej, Tonino hišo v Piranu in Muzej solinarstva v Sečovljah


 
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             

Fotografije

     
Skrbnik : Piran - Turistično združenje Portorož | 05 674 22 20 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti