Ocenite ponudbo:

Rokodelski center domače in umetnostne obrti Škofja Loka

Naslov:
Mestni trg 34 4220 Škofja Loka
Telefon:
04 511 24 60
e-mail:
SPOZNAJTE USTVARJALNOST NASIH MOJSTROV ROKODELCEV IN PREBUDITE SVOJO USTVARJALNOST

Tradicija rokodelstva na Skofjeloskem in sirsem Gorenjskem je dolga in bogata. Rokodelstvo je bilo od nekdaj razvito tako na podezelju kot v mestih, kjer so večinoma ziveli trgovci in obrtniki. Od srede 15. stoletja je skofjelosko območje na gospodarskem, kulturnem in socialnem področju zivljenja močno zaznamovalo cehovstvo. Rokodelstvo in obrt sta pripomogla, da je Skofja Loka ze v srednjem veku postala upravno in obrtnisko-trgovsko sredisče celotnega loskega ozemlja, hkrati pa eno najrazvitejsih mest v slovenskem prostoru (Gorisek 1961: 165).

Danes vez med bogato rokodelsko preteklostjo in ustvarjalno sedanjostjo predstavlja Rokodelski center DUO Skofja Loka. Njegovo poslanstvo je predvsem ohranjanje bogate rokodelske tradicije na Gorenjskem, prenos rokodelskih znanj in njihova nadgradnja, pisana na kozo sodobnemu načinu zivljenja.

V sredisču srednjeveskega mesta si v nasih prostorih, ki so prava zakladnica znanja, sodelovanja, dogajanja in estetike, lahko ogledate razstave, po principih pravične trgovine kupite rokodelske mojstrovine, ki so nosilke certifikata vrhunske kakovosti Rokodelstvo Art&Craft Slovenija, ali pa se udelezite različnih rokodelskih delavnic in tečajev ter tako tudi sami prebudite svojo rokodelsko ustvarjalnost in spretnost. Če boste imeli srečo, pa lahko v rokodelski delavnici pri delu opazujete tudi katerega od nasih lokalnih mojstrov rokodelcev.
Pisemo zgodbe in spodbujamo ustvarjalnost. 


Odpiralni čas:
Torek - petek: 10.00 - 18.00
Sobota: 9.00 - 13.00
Nedelja in ponedeljek: zaprto
Ob sobotah so v Rokodelskem centru prisotni rokodelci, ki jih lahko opazujete pri izdelovanju izdelkov in z njimi poklepetate o njihovem delu. 


Turizem Škofja Loka 
Kidričeva cesta 1a 
4220 
Škofja Loka 
Telefon : 04 517 06 00 
E-pošta :  
Spletna stran : www.skofja-loka.com 


vodeni
individualni
Brezplačno
Urejen dostop za invalide
GPS Northing (N) : 46,165 
GPS Easting (E) : 14,3066 
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             

Fotografije

Skrbnik : Razvojna agencija Sora d.o.o. | 04 517 06 00 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti