Ocenite ponudbo:

Center domače in umetnostne obrti Škofja Loka

Tiskanje Dodaj v turistični vodič
Naslov: Mestni trg 34 4220 Škofja Loka
Telefon: 04 511 24 60
e-mail:
http://www.duo-kunsthandwerk.eu/home_sl
Center Domače in umetnostne obrti (DUO) ali Rokodelski center je dodatna turistična ponudba in poživitev starega mestnega jedra, saj predstavlja vez med preteklostjo in sodobnostjo. Njegovo poslanstvo je ohranjanje bogate rokodelske tradicije ter prenosov rokodelskih znanj na vse generacije.
Center DUO je vzpostavljen z namenom ohranjanja rokodelske dediščine in podpore rokodelstvu in tradicionalnim znanjem danes. V Centru DUO je stalna razstava rokodelskih izdelkov članov Sekcije DUO iz Škofjeloškega, na voljo je knjižnica z etnološko literaturo, prikazi rokodelstva, razni tečaji in rokodelske delavnice za otroke, ljubitelje in rokodelce. Vsaka dva meseca se v njem odvije nov cikel delavnic in spoznavanja nekega naravnega materiala iz vseh zornih kotov. Pri izvedbi rokodelskih delavnic upoštevajo tudi letni cikel.Vsako soboto in včasih tudi med tednom je pred oz. v Centru DUO prisoten rokodelec, ki prikazuje svoje delo.
 
Odpiralni čas: Nedelja in ponedeljek: ZAPRTO Torek - petek: 9.00 - 18.00 Soboto: 9.00 - 13.00 Ob sobotah so v Rokodelskem centru prisotni rokodelci, ki jih lahko opazujete pri izdelovanju izdelkov in z njimi poklepetate o njihovem delu. 


Turizem Škofja Loka 
Kidričeva cesta 1a 
4220 
Škofja Loka 
Telefon : 04 517 06 00 
E-pošta :  
Spletna stran : www.skofja-loka.com 


individualni
Brezplačno
Urejen dostop za invalide
GPS Northing (N) : 46,165 
GPS Easting (E) : 14,3066 
Fotografije
Skrbnik : Razvojna agencija Sora d.o.o. | 04 517 06 00 | | last modified: 05.12.2012
na zemljevid
GPS N: 46,165
E: 14,3066
Regija: Gorenjska
Kraj: Škofja Loka

Rezerviraj & kupi

Rezervacije
Išči v:

Prihod:
Dan
Mesec
Leto
Noči
Sobe
Odrasli
Soba/Apartma
Otroci
IŠČI
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti