Ocenite ponudbo:

Muzej pošte in telekomunikacij

Naslov:
Polhov Gradec 61 1355 Polhov Gradec
Telefon:
01 364 00 83
e-mail:
V Muzeju pošte in telekomunikacij so na ogled prenovljene in dopolnjene zbirke Zgodovina pošte, Zgodovina telekomunikacij, Telefonistke in telegrafistke ter Živin kotiček, ki je namenjen najmlajšim obiskovalcem. Ob tej priložnost smo odprli tudi novo razstavo Začetki mobilne telefonije v Sloveniji, katere avtorica je dr. Ljudmila Bezlaj Krevel.

V zbirki Zgodovina pošte je prikazan razvoj pošte skozi zgodovinska obdobja, od prazgodovine do danes. Razstavo smo popestrili z maketami poštnih vozov, z rekonstrukcijami poštnih uradov iz različnih obdobij, uniformami poštarjev ter različnimi poštnimi prevoznimi sredstvi (kočija moped, kolo). Poleg naštetega si obiskovalci lahko ogledajo odlomke filmov in animirani film na temo pošte. Za prebivalce Polhovega Gradca ima preselitev muzeja prav poseben pomen, saj se v njihov kraj vrača poštni rog. Ta je bil nekoč last družine Tomšič iz Polhovega Gradca, ki je imela od leta 1869 zakupljeno pošto v Polhovem Gradcu.

V zbirki Zgodovina telekomunikacij je posebna pozornost namenjena telegrafistkam. Razvoj telefonije in telegrafije je namreč pripomogel k ustvarjanju novih delovnih mest, ki so jih zasedle predvsem ženske. Na ogled so tudi stari telefonski aparati, teleprinterji, telefoto naprave in druge naprave za pošiljanje sporočil. Preko telefona lahko poslušate kako so telefonirali v preteklosti. Jeseni bomo v Polhov Gradec preselili tudi veliko telefonsko centralo. Zbirko telekomunikacij smo obogatili s povsem novo zbirko mobilne telefonije.

Živin kotiček je namenjen najmlajšim obiskovalcem muzeja, ki se v otroškem kotičku s pomočjo igre in delavnic spoznavajo z zgodovino pošte in telekomunikacij.

Odpiralni čas:
od torka do petka od 10.00 do 17.00 ure,
nedelje in prazniki od 10.00 do 17.00 ure,
ponedeljki, sobote , 1., 2. januarja, Velika noč, 1.novembra in 25, decembra zaprto.

 


vodeni
individualni
GPS Northing (N) : 46,0675 
GPS Easting (E) : 14,314 

Na lepše, Urbana, turistična kartica Ljubljane, Ej!KArtica 

Opomba popusti :
Vstopnine:
odrasli (posamezno): 2,00 Eur,
odrasli (skupina vsaj 20 oseb): 1,60 Eur,
učenci, dijaki, študentje, upokojenci (posamezno): 1,50 Eur,
učenci, dijaki, študentje, upokojenci (v skupini vsaj 20 oseb): 1,20 Eur,
predšolski otroci in invalidi: brezplačno

Ej!KArtica:
- 20 % popusta pri vstopnini

S turistično kartico Ljubljana imate prost vstop v muzej. 
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             

Fotografije

     
Skrbnik : Občina Dobrova - Polhov Gradec | 01 360 18 00 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti