Ocenite ponudbo:

30. mednarodni festival Druga godba

Tiskanje Dodaj v turistični vodič
Informacije : različna prizorišča

Ljubljana
Datum začetka: 30.5.2014
Datum zaključka: 1.6.2014
Prizorišče : Križanke,Trg francoske revolucije 1 

Druga godba, eden 25 najboljših glasbenih festivalov na svetu po izboru revije Songlines, bo letos odprla afriška glasbena zvezdnica Rokia Traore. Festival bo letos trajal le en vikend, glavnina programa pa bo potekala kot neprekinjen dvodnevni koncertni maraton.

Druga godba, festival etno in "world music" glasbe ter, v manjšem obsegu, sodobnega jazza, v letu 2014 poteka 30. po vrsti. Sodi med najboljše evropske festivale nekoliko drugačne glasbe, ki jo je težko docela umestiti v ustaljene kategorije.

Za festival Druga godba je značilno, da v Ljubljano pripelje najboljše glasbenike iz različnih okolij in glasbenih tradicij, ki se navezujejo na ljudska izročila, hkrati pa se posvečajo ustvarjalnemu raziskovanju. Izbor nastopajočih na festivalu je včasih celo kak korak pred svetovnimi trendi. 

Drugo godbo je vplivna britanska glasbena revija Songlines v letih 2009, 2010 in 2012 uvrstila med 25 najboljših festivalov na svetu.

Več informacij bo na voljo na spletni strani organizatorja.

 
Skrbnik : Turizem Ljubljana | 01 306 45 75 | | www.visitljubljana.com... | last modified: 14.03.2014

Rezerviraj & kupi

Rezervacije
Išči v:

Prihod:
Dan
Mesec
Leto

Noči
Sobe
Os./sobo
Prikaži v Google Zemljevidih
Napredno iskanje
IŠČI
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti