Ocenite ponudbo:

Srečanje mest na Venerini poti

Tiskanje Dodaj v turistični vodič
Informacije : Turistično društvo Radovljica, td.radovljica@siol.net

Naslov: Linhartov trg, Radovljica, 4240 Radovljica
Datum začetka: 2.8.2015 10:00:00
Datum zaključka: 2.8.2015
Prizorišče : Turistično društvo Radovljica in Občina Radovljica,Linhartov trg, Radovljica 

Vsakoletna prireditev Venerina pot spremeni radovljiški Linhartov trg v sejemsko prizorišče iz pozabljene preteklosti. Rokodelci iz vse Slovenije poskrbijo za pestro sejemsko ponudbo in prikaze obrti, raznovrsten program prireditev pa pričara živahno vzdušje. Celodnevna prireditev poteka vsako leto na nedeljo, najbližjo prvemu avgustu.

Srednjeveška tržnica ponuja tradicionalne izdelke slovenske obrti. Med njimi ne manjka slastnih domačih peciv in piškotov, izvirnih izdelkov iz keramike, lesa, suhega cvetja, čipk, panjskih končnic, medenjakov in proizvodov slovenskih kmetij.

Poleg sejma se na trgu čez dan zvrsti veliko aktivnosti, zanimivih tako za domačine kot tujce. Sprevod z graščaki in konjeniki, viteški boji, gledališke in ulične predstave, lokostrelski turnir, pokušine srednjeveških jedi in prikazi starih obrti.

S srednjeveškim dnevom je Radovljica vključena v mednarodni turistični projekt Venerina pot, katere namen je oživljanje spomina na pot, ki jo je v 13. stoletju prepotoval Ulrik Liechtensteinski, preoblečen v boginjo ljubezni Venero. Vitez je nekaj časa preživel tudi na gradu Kamen pri Begunjah.

Venerina pot je hkrati tudi začetna prireditev Festivala Radovljica, tradicionalnega avgustovskega festivala stare glasbe. 
Skrbnik : Turizem Radovljica | 08 205 13 89 | | last modified: 10.05.2015

Rezerviraj & kupi

Rezervacije
Išči v:

Prihod:
Dan
Mesec
Leto
Noči
Sobe
Odrasli
Soba/Apartma
Otroci
IŠČI
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti