Ocenite ponudbo:

33. Festival Radovljica 2015

Tiskanje Dodaj v turistični vodič
Informacije : Društvo ljubiteljev stare glasbe Radovljica, www.festival-radovljica.si, T: 04 531 22 91

Naslov: Baročna dvorana Radovljica, 4240 Radovljica
Datum začetka: 8.8.2015
Datum zaključka: 23.8.2015
Prizorišče : Društvo ljubiteljev stare glasbe Radovljica, T: +386 4 531 22 91,Radovljica 

Radovljica že 30 let razveseljuje ljubitelje stare glasbe. Vsakoletni festival vedno navduši s kakovostnim in raznovrstnim programom. Kultura, glasba in zgodovina se prepletajo v historičnem ambientu starega mesta.

Festival odlikuje kakovostna glasba, saj so programi in izvajalci skrbno izbrani. Nastopajo vrhunski glasbeniki z vsega sveta s sporedi, ki vključujejo rekonstrukcije glasbe iz obdobja pred nastankom glasbene notacije do glasbe 21. stoletja in novih del. Čeprav je festival zvest stari glasbi, se v program uvrščajo tudi sodobnejši izvajalski vložki, gledališče in ples. 

Nedvomno je dodana vrednost tudi ambient, ki je v Radovljici naravnost odličen za tovrstne festivale. Mestna arhitektura in čudovita Radovljiška graščina z Baročno dvorano in preddverjem sovpadata z zgodovinskimi inštrumenti in staro glasbo.

Prvotno so bili vsi koncerti v Radovljici, v zadnjih letih pa Festival Radovljica gostuje tudi v cerkvi Marijinega oznanjenja v Velesovem pri Cerkljah. V Radovljici se koncerti izvajajo v Radovljiški graščini in v cerkvi sv. Petra. 

Festival Radovljica član Evropske mreže za staro glasbo REMA.

Obiskovalcem iz Kranja in Ljubljane je na voljo festivalski avtobus v Radovljico in Velesovo.
Festival Radovljica je najstarejši slovenski festival stare glasbe. Prvega so izvedli že leta 1982. Festival poteka vsako leto v avgustu, ko se na standardnih lokacijah zvrsti 10 koncertov različnih izvajalcev stare glasbe.
 
Skrbnik : Turizem Radovljica | 08 205 13 89 | | last modified: 22.05.2015

Rezerviraj & kupi

Rezervacije
Išči v:

Prihod:
Dan
Mesec
Leto
Noči
Sobe
Odrasli
Soba/Apartma
Otroci
IŠČI
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti