Ocenite ponudbo:

Na potep po okolici Kobarida in Tolmina

- Nastanitev s polpenzionom ali kosilo/večerja na turističnih kmetijah: Jelinčič v Soči, Pri Plajerju v Trenti, Pri Arnejčku v Koseču pri Kobaridu, Pri Lovrču v Čadrgu pri Tolminu in Široko v Tolminskem Lomu, na katerih lahko poskusite odlične regionalne jedi; po predhodnem dogovoru.

- Nastanitev v apartmajih na turistični kmetiji Pri Kafolu v Prapetnem pri Tolminu; po predhodnem dogovoru.

- Odlične soške jedi vam postrežejo tudi v gostilni v Kobaridu: Hiša Franko.
- Možnost pokušine z nakupom več vrst sirov in skute ter ogledom sirarn: Kavčič in Kramar v Zatolminu, Bončina v Čadrgu in Mohorič (ovčji sir, Sirarna Krn) v Vrsnem pri Kobaridu; po predhodnem dogovoru.

- Vabljeni k ogledu vaške sirarne v Čadrgu; po predhodnem dogovoru.

- Obiščite ekološko tržnico v Tolminu, kjer lahko kupite izdelke in pridelke iz ekološke pridelave.
- Ljubitelji konj in terenske ježe se lahko odpravite v Trnovo ob Soči, kjer poleg šole jahanja ponujajo tudi krajše terenske ježe;po predhodnem dogovoru.

- Pohod po označeni tematski poti Pot miru v Posočju, posvečeni spominu na žrtve 1. svetovne vojne; pot je razdeljena je na več različno dolgih in zahtevnih odsekov.

- Ogled črne kuhinje na Robidišču pri Breginju, etnološkega spomenika, ki prikazuje življenje pred 150 leti.

- Ogled breginjskega muzeja v Breginju, ki velja za arhitekturni in etnološki spomenik.

- Ogled Muzeja o Soški fronti v Kobaridu.

- Ogled slapov potoka Kozjak pri Drežnici.

- Ogled rojstne hiše Simona Gregorčiča v vasici Vrsno pri Kobaridu, ki velja za edinstven etnološki spomenik. V hiši je tudi razstava osebnih predmetov pesnika.

- Ogled bogate etnološke in arheološke dediščine v Muzeju v Tolminu.

- Številne možnosti za kolesarjenje, za manj in bolj zahtevne kolesarje, po označenih krožnih poteh: Matajur, ob Nadiži, ob Soči, Breginjski kot, Stol.

- Ljubitelji gora in planin se lahko podate na pohode po številnih označenih planinskih poteh do Tolminskih korit, izvira Tolminke na planini Pod Osojnico,na Matajur ali Kolovrat, kjer se lahko tudi okrepčate s kislim mlekom.Odlično skuto ali okusno enolončnico lahko okušate na planinah Razor in Božica; dostop na planino Božica je možen tudi s kolesom ali avtom po makedamski cesti.

• Grebenska gora, Kobariški Stol, Kuk nad Livkom in Kobala nad Tolminom so, zaradi ugodnih zračnih tokov in pogojev, priljubljena vzletišča za številne jadralne padalce iz vse Evrope.

• Pridružite se tandemskim poletom, uživajte v planinstvu in pohodništvu, ki jih organizira Društvo adrenalin Kobarid.

- Reka Soča in druge manjše reke (Tolminka, Bača, Koritnica) ponujajo od aprila do oktobra možnosti za športni ribolov – muharjenje na najlepših vodah Evrope,.
 Foursquare 

na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             

Fotografije

 
Skrbnik : Združenje turističnih kmetij Slovenije | 03 491 64 81 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti