Ocenite ponudbo:

Pohodništvo po koroških poteh

lProgram za ljudi s pohodniško dušo
· Nastanitev s polpenzionom  na turističnih kmetijah Koroš, Mikl, Ploder, Marin-Miler, Ošven, Miklavc, na katerih lahko poskusite odlične lokalne jedi Koroške.
· Nastanitev na turistični kmetiji Lešnik v Golavabuki v Šmartnem pri Slovenj Gradcu, kjer boste lahko kupili pridelke iz ekološke pridelave.
· Nastanitev v apartmajih  na ekološki kmetiji Turičnik, kjer si boste lahko ogledali vzrejo jelenov - damjakov ali obiskali pohorske postojanke (Grmovškov dom pod Veliko Kopo, Partizanski dom pod Malo Kopo, Ribniško kočo in znamenito Ribniško jezero).
· Izbrane koroške jedi lahko poskusite na izletniških  turističnih kmetijah Pekav v Šentanelu, Kajžar v Mežici, Pernat na Sv. Treh Kraljih nad Radljami ob Dravi, Rdečnik v Sp. Razborju pri Slovenj Gradcu, Plesnik na Legnu in Reht v Podkraju pod Peco pri Mežici.
· Ogled izletniške turistične kmetije Klančnik v Podklancu pri Dravogradu, obore damjakov in muflonov, možnost vožnje s turističnim vlakom ter pokušine koroških jedi; samo za organizirane skupine po predhodnem  dogovoru -minimalna udeležba 20 oseb; na kmetiji je tudi trgovina, kjer lahko kupite divjačinske suhomesnate izdelke.
· Možnost pohodništva po označenih planinskih poteh na Peco (2125m), Uršljo goro (1699 m), Smrekovec (1527 m), Kope (1524 m), kjer se boste lahko ob poti okrepčali v planinskih kočah: Dom na Mali Peci (1665 m), Dom na Smrekovcu (1377 m) in Partizanski dom na Kopah (1450 m).
· Možnost sprehodov po označenih pohodniških poteh: Pot na Rahtelov vrh, Bernekerjeva pot, Puščavnikova pot na Grad Vodriž, Pot Rimljanov, Pot v deželo škratov,…
· Ogled kmečkega muzeja na kmetiji Dvornik v Šentanelu z možnostjo ogleda pridelave mošta ter nakupa jabolčnega soka, mošta in različnih sadnih žganj (hruškovo, češnjevo, bezgovo in medeno) , pozimi možen prikaz pletenja košar ali izvedba tečaja pletenja ob minimalni udeležbi 5 oseb.
· Ogled stare kašče na turistični kmetiji Koroš v Jamnici pri Prevaljah.
· Nabiranje zdravilnih zelišč po pobočjih v okolici turistične vasice Šentanel.
· Ogled cerkve sv. Jurija na Legnu.
· Ogled Pavčkove partizanske bolnišnice na Trški gori na Pohorju pri Slovenj Gradcu.
· Pokušina medu pri čebelarstvu Repas v vasi Raduše pri Podgorju.
· Ogled Prežihove bajte, spominskega muzeja Prežihovega Voranca na Preškem vrhu nad Kotljami.
· Ko boste na Koroškem, ne pozabite na domače izdelke blagovne znamke "Dobrote izpod Pece". Lahko si privoščite tudi degustacijo izbranih koroških jedi, ki vam jo, po predhodni najavi, pripravi CELK - Center za razvoj podeželja  na Prevaljah, kjer je izdelke mogoče tudi kupiti; nekateri izdelki so na voljo tudi v trgovskem centru v Slovenj Gradcu in Ravnah na Koroškem.
 Foursquare 

Dravograd

Regija: Koroška
Kraj: Dravograd
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             

Fotografije

   
Skrbnik : Združenje turističnih kmetij Slovenije | 03 491 64 81 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti