Ocenite ponudbo:

Obisk pri zeliščarki Faniki

S 135 različnimi rastlinami obdana kmetija Pri medvedu s svojimi opojnimi dišavami kar vabi, da jo pridete pogledat. Poskusili boste lahko različne zdravilne napitke, ki jih za vas pripravlja zeliščarka Fanika. Kmetija se nahaja 4 kilometre iz Mislinje.

· Ogled zeliščnega vrta, pokušina različnih zeliščnih čajev ter nakup zeliščnih mazil.
· Nastanitev s polpenzionom ali kosilo/večerja na turistični kmetiji Klevž na Legnu nad Šmartnim pri Slovenj Gradcu, na kateri lahko poskusite odlične lokalne jedi.
· Izbrane koroške jedi lahko poskusite na izletniških turističnih kmetijah Rdečnik v Sp. Razborju v Podgorju pri Slovenj Gradcu, Plesnik na Legnu.
· Nastanitev na turistični kmetiji Lešnik v Golavabuki v Šmartnem pri Slovenj Gradcu, kjer boste lahko kupili pridelke iz ekološke pridelave.
· Nastanitev v apartmajih  na ekološki kmetiji Turičnik, kjer si boste lahko ogledali vzrejo jelenov - damjakov ali obiskali pohorske postojanke (Grmovškov dom pod Veliko Kopo, Partizanski dom pod Malo Kopo, Ribniško kočo in znamenito Ribniško jezero).
· Ogled starega mestnega jedra Slovenj Gradec ter ogled Skritih biserov Koroške - "Hiše mojstrovin Perger 1757" , ki se nahaja v starem jedru mesta Slovenj Gradec; lahko  se udeležite medičarsko - lectarske in svečarske delavnice s prikazovanjem medičarsko-lectarsko-svečarskih izdelkov in poizkusite medene dobrote, ki jih gostitelji pripravljajo po posebnih receptih.
· Ogled cerkve sv. Jurija na Legnu z znamenitimi grobovi pod steklenim tlakom
· Ogled kmetije Leder na Gmajni pri Slovenj Gradcu z zbirko kmečkega orodja in z možnostjo nakupa ekoloških pridelanih izdelkov blagovne znamke "Biodar".
· Ko boste na Koroškem, ne pozabite na domače izdelke blagovne znamke "Dobrote izpod Pece". Lahko si privoščite tudi degustacijo izbranih koroških jedi, ki vam jo, po predhodni najavi, pripravi CELK - Center za razvoj podeželja  na Prevaljah, kjer je izdelke mogoče tudi kupiti; nekateri izdelki so na voljo tudi v trgovskem centru v Slovenj Gradcu in Ravnah na Koroškem.

 Foursquare 

na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             

Fotografije

     
Skrbnik : Združenje turističnih kmetij Slovenije | 03 491 64 81 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti