Ocenite ponudbo:

Dežela škratov

Dežela škratov leži v bližini Slovenj Gradca. Pot, ki poteka po gozdni učni poti do    Rahtelovega vrha, kjer vstopite v deželo škratov, je dolga dva kilometra. Videli boste škrate, coprnico, ki zna skuhati zdravilne napitke in če boste čisto tiho, boste slišali petje vil …

· Vodenje po škratovi deželi s čisto pravim škratom. Vodstvo organizira družina Kragelnik, Gmajna 37 pri Slovenj Gradcu (041/ 644 749).
· Ogled jezerca povodnega moža.
· Srečanje s coprnico, ki zna skuhati čarobne napoje in zdravilne napitke.
· Srečanje z žitnimi škrati v kašči in gozdnimi škrati v gozdarski bajti.
· Družabne igre po ljudskem izročilu.
· Okrepčali se bomo z domačim kruhom, ki ga bo spekla škratica Florjana in zeliščnim čajem
· Možnost ogleda kmetije Leder na Gmajni pri Slovenj Gradcu z zbirko kmečkega orodja in nakupa ekološko pridelanih izdelkov  blagovne znamke "Biodar" .
· Izbrane koroške in slovenske jedi lahko poskusite v gostilni Rahtel na Rahtelovem vrhu pri Slovenj Gradcu, od koder je čudovit razgled na Slovenj Gradec in Mislinjsko dolino.
· Ko boste na Koroškem, ne pozabite na domače izdelke blagovne znamke "Dobrote izpod Pece", lahko si privoščite tudi degustacijo izbranih koroških jedi, ki vam jo, po predhodni najavi, pripravi CELK - Center za razvoj podeželja  na Prevaljah, kjer je izdelke mogoče tudi kupiti; nekateri izdelki so na voljo tudi v trgovskem centru v Slovenj Gradcu in Ravnah na Koroškem.
 Foursquare 

na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             

Fotografije

     
Skrbnik : Združenje turističnih kmetij Slovenije | 03 491 64 81 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti