Ocenite ponudbo:

Center idrijske čipke

Tiskanje Dodaj v turistični vodič
Naslov: Prelovčeva 2 5280 Idrija
Telefon: 05 37 22 137
e-mail:
www.visit-idrija.si
Mednarodnega centra idrijske čipke, ki je bil sofinanciran iz sredstev Programa pobude skupnosti-Interreg IIIA, Slovenija-Italija 2000-2006, v okviru čezmejnega projekta »Po poteh umetnostne obrti in vina«.

Ponudba
V Centru si je mogoče ogledati del potujoče razstave idrijskih čipk, ki je svojo pot po Sloveniji in tujini začela 3. decembra 2004 na Ministrstvu za kulturo Republike Slovenije. Čipke so sklekljale članice Društva klekljaric idrijske čipke. Na razstavi je prikazan razvoj čipk od starejših, tradicionalnih pa vse do novejših čipk.

Poleg te si je možno ogledati še  priložnostne izdelke, ki nastajajo skozi razvojno-raziskovalno delo, predvsem v sodelovanju  s študentkami NTF Univerze v Ljubljani (Oddelek za tekstilstvo).

Obiskovalci si lahko ogledajo tudi prvi dokumentarni film o idrijski čipki v štirih jezikovnih različicah (slovenski, angleški, nemški ter italijanski). V filmu je predstavljena zgodovina čipkarstva na Idrijskem: od prve pisne omembe do moderne uporabe te vse bolj cenjene umetnostne obrti.

Mednarodni center idrijske čipke postaja stičišče in nudi možnost postavitev priložnostnih razstav, organizacije predavanj, seminarjev in okroglih miz ter druženja na različnih delavnice na temo idrijske čipke.

Obiskovalci si lahko ob obisku Centra kupijo tudi izdelke/darila z idrijsko čipko.


Lokacija
v starem mestnem jedru, v pritličju Čipkarske šole Idrija na Prelovčevi 2.

Urnik
Mednarodni center idrijske čipke je za obiskovalce odprt od ponedeljka do petka od 10 – 12h. Za skupine pa je po predhodnem dogovoru možen ogled tudi izven običajnega urnika.


 


Center za idrijsko dediščino 
Ulica IX. korpusa 17 
5280 
Idrija 
Telefon : 05 373 40 76 
E-pošta :  
Spletna stran : www.visit-idrija.si 


vodeni
Brezplačno
GPS Northing (N) : 46,0011 
GPS Easting (E) : 14,0206 
Skrbnik : Center za idrijsko dediščino | 05 374 39 16 | | last modified: 10.11.2014
na zemljevid
GPS N: 46,0011
E: 14,0206

Rezerviraj & kupi

Rezervacije
Išči v:

Prihod:
Dan
Mesec
Leto
Noči
Sobe
Odrasli
Soba/Apartma
Otroci
IŠČI
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti