Križarjenje

20.12.2012
Slovenija, destinacija za križarjenje.
Projekt Pomorski potniški terminal Koper – CRUISE SLOVENIA predstavja temelj za razvoj Slovenije kot destinacije za križarjenja. Skupni interes vseh partnerjev/deležnikov je hiter in učinkovit razvoj projekta ter maksimiranje pozitivnih ekonomskih učinkov za vse, ki jih to zanima.

Vizija projekta je postati pomembna destinacija za ladje za križarjenje. Slovenija kot nova destinacija za ladje za križarjenje želi postati prepoznavna med ladjarji po svoji posebni ponudbi, ki nima konkurence v drugih potniških pristaniščih (destinacijah) v Jadranu ali Sredozemlju. Pomorski potniški terminal Koper se želi  razviti v matično pomorsko potniško pristanišče (z možnostjo vkrcanja/izkrcanja potnikov) in ne le kot pristanišče postanka. S tem se želi doseči še večje pozitivne gospodarske učinke za turizem in širše.

Nadaljnji razvoj projekta v letih do konca 2016, bo temeljil na konceptu trženja FLY, STAY and CRUISE SLOVENIA. S tem je povezana gradnja pomorskega potniškega terminala v Kopru.

V letu 2011 so sicer potniške ladje v Slovenijo pripeljale 108.820 potnikov. Po podatkih Evropskega združenja potniških ladjarjev in pomorskih pristanišč (European Cruies Council) je povprečna poraba potnika na posamezni destinaciji 57 evrov (podatek iz leta 2010).

22.03.2011
Strategija razvoja in trženja slovenske turistične ponudbe za segment križarjenja
Slovenija si je v načrtu trženja slovenskega turizma za obdobje 2007-2012 med drugim zadala cilja: povečanje dostopnosti destinacije z vzpostavitvijo novih letalskih linij in plovnih linij ter razvoj turističnih proizvodov in trženje za avio goste in goste na križarjenjih.

Strategijo razvoja in trženja slovenske turistične ponudbe za segment križarjenje 2008-2012 najdete TUKAJ.
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti