Ocenite ponudbo:

Velika in Mala jama

Naslov:
Trebnje - Vrhtrebnje, Trebnje
Obe kraški jami, Velika in Mala jama, ležita južno od Trebnjega, na severni strani Bukovja v bližini Trebanjskega gradu in predstavljata del nekdaj obsežnega jamskega sistema. Med seboj se jami močno razlikujeta, kljub temu pa sta nastanka jam tesno povezana.

Velika jama, ki je dolga 142 m se nahaja na nadmorski višini 432 m, višinska razlika med najvišjo in najnižjo točko pa znaša 16 m. V neposredni bližini Velike jame se na nadmorski višini 436 m nahaja Mala jama, višinska razlika med njeno najvišjo in najnižjo točko pa znaša le 1 m.

Mimo jam vodi po bukovem gozdu speljana pot na Vrhtrebnje, katere pričetek je pri Trebanjskem gradu. Po rahlo vzpenjajoči se poti pridete po približno 15 minutah hoje do skal, kjer skrenete desno s poti kakih 10 m proti Veliki jami, od koder pot nadaljujete po markirani poti do Male jame in naprej na Vrhtrebnje oz. Trebni vrh.

V jamah imajo zatočišče netopirji, jame pa so lahko dostopne.
 


TIC Trebnje 
Goliev trg 5 
8210 
Trebnje 
Telefon : 07 348 11 28 
Faks : 07 348 11 31 
E-pošta :  
Spletna stran : www.trebnje.si 


individualni
GPS Northing (N) : 45,8999 
GPS Easting (E) : 15,0069 
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             

Fotografije

 
Skrbnik : Občina Trebnje | 07 348 11 38 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti