Ocenite ponudbo:

Bled

Blejsko jezero je ikona slovenskega turizma, hkrati pa z lego v bližini Triglavskega narodnega paka odlično izhodišče za vse vrste kolesarskih tur. Te vas bodo vodile skozi bogato kulturno in naravno dediščino kraja in okolice.

Blejski kot je zelo primeren za kolesarje, pa naj bodo to nezahtevni starejši gostje, družine ali pa zagrizeni rekreativci. Raznovrstne ceste in poti med vasmi v okolici Bleda so primerne za krajše kolesarske izlete, gosta mreža gozdnih cest na Jelovici, Pokljuki in Mežaklji pa lahko zadovolji še tako zahtevnega gorskega kolesarja. Na Bledu si lahko v več agencijah sposodite kolo in po želji tudi najamete vodnika.

Kolesarske ture
Poti v okolici Bleda so speljane po malo prometnih cestah, predvsem pa po makedamskih cestah. Najbolj znana je seveda pot okoli jezera, ki je s svojo dolžino 6 km in enostavnim profilom primerna tudi za družine z majhnimi otroci. Od jezera vodijo številne poti, zelo zanimiva je kolesarska pot Radovna po dolini reke Radovne, torej po Triglavskem narodnem parku. Dolga je 16 km, speljana po makedamski cesti in poleg kolesarjenja pa se boste zaposlili tudi na številnih informacijskih točkah.
Tura Mali blejski krog nas vodi po okolici Bleda in kljub dolžini 30 km jo lahko prekinemo kadarkoli in se vrnemo nazaj na Bled. Pot se začne v smeri kanjona Save Dolinke vodi do  znamenite soteske Vintgar, po tipičnih gorenjskih vasicah ter ob strugi reke Save Dolinke.
Bled je odlično izhodišče tudi za zahtevnejše cestne in gorske ture, saj od tod vodijo povezave vse do Bohinja in obronkov Triglavskega narodnega parka, s kratkim prečenjem tukaj že zelo ozke Ljubljanske kotline pa smo že pod gorami Karavank. 
Dodatna ponudba
Ponudba specializirane kolesarske agencije Helia

Izposoja koles
Agencija Helia, agencija Kompas, agencija Lifetrek, TIC Bled, agencija Amigo …

Karte in literatura
- Kolesarska pot Radovna
- Informativna karta
- Turistična karta Občine Bled
- Gorsko kolesarjenje: www.sloveniabike.com
 Cestno kolesarjenje:
1 

Turno(treking):
5 

MTB kolesarjenje:
4 

Freeride:
1 

Družinsko kolesarjenje:
2 TIC Bled 
Cesta svobode 10 
4260 
Bled 
Telefon : 04 574 11 22 
E-pošta :  
Spletna stran : www.bled.si 
GPS Northing (N) : 46,3666 
GPS Easting (E) : 14,1084 
Regija: Gorenjska
Destinacija: Julijske Alpe
Kraj: Bled
na zemljevid
Dobrodošli !

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             

Fotografije

   
Skrbnik : STO |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti