Ocenite ponudbo:

Bovec z okolico

Odmaknjenost od večjih mest, razgibanost  terenov, mnoge naravne, kulturne in zgodovinske zanimivosti, ki jih lahko kolesarji spoznajo ob svojih izletih na Bovškem, uvrščajo Bovec v eno najlepših kolesarskih destinacij. Številne kolesarske poti v slikoviti dolini in neokrnjena narava Triglavskega narodnega parka, ki jo je skozi stoletja izoblikovala smaragdna reka Soča, navdušujejo tako družinske, treking in gorske kolesarje, kot tiste, ki so jim ljubše zelo zahtevne poti. Lahkotne, igrive poti, speljane po hladnih gozdovih, blizu rek in potokov, mimo obeležij 1. svetovne vojne in muzejev na prostem, razveseljujejo rekreativne in družinske kolesarje; nepozabni razgledi z viskogorskih kolesarskih poti in polna mera adrenalina v MTB parku Kanin bodo lepo doživetje za zahtevnejše kolesarje. Priporočamo, da se na turo odpravite s kolesarskim vodnikom, ki bo poskrbel, da bo vaš izlet varen in da se ga boste še dolgo prijetno spominjali.

Kolesarske ture
Na Bovškem je nekaj najbolj znamenitih gorskih in cestnih tur v dolžini od le nekaj do skoraj 100 km. Družinski in rekreativni kolesarji se boste podali na katero izmed krajših in manj zahtevnih poti ob reki Soči, na primer do Čezsoče ali v Koritnico. Gorske kolesarje pričakujejo številne gorske steze, ki so najlepše v družbi vodnika, vodijo pa vas po pobočjih in vrhovih Julijskih Alp. Stol, Lepena in Vrsnik so le nakteri izzivi, lepote kot so izvir Soče in Bavšica pa boste lahko občudovali na krajših izletih z manjšo višinsko razliko. Za najbolj drzne je obvezen tudi obisk MTB parka s 4,5 km dolgo progo s 600 višinskimi metri. Tudi cestni kolesarji boste navdušeni nad Bovcem, saj prav od tu potekata dva najbolj znamenita vzpona v Sloveniji – na Vršič in Mangart. Oba vzpona sta relativno kratka, a z višinsko razliko krepko nad 1000 metri. Višinske in dolžinske metre pa boste nabrali tudi z odpravo okoli Kanina.

Kolesarski paketi
4-dnevni paket
vključuje:
- tri polpenzione,
- poldnevno vodeno turo v okolici Bovca (možnost različnih težavnostnih stopenj),
- najem kolesa in čelade ter zavarovanje.
Cena paketa od 217,00 EUR/osebi dalje.

6-dnevni paket vključuje:
- pet polpenzionov,
- dve poldnevni vodeni turi (možnost različnih težavnostnih stopenj) v okolici Bovca,
- eno celodnevno srednje težko turo,
- najem kolesa in čelade ter zavarovanje.
Cena paketa od 430,00 EUR/osebi dalje.

Dodatna ponudba
Najem koles in kolesarske opreme, kolesarsko vodništvo, druge športne aktivnosti (pohodništvo, tematske poti, kajak, rafting, soteskanje, rečni bob, jadralno padalstvo in letalstvo, jamarstvo, jahanje, ribolov, plezanje, golf, smučanje ...), wellness ponudba ...

Naravne in kulturne znamenitosti:
Naravne: reka Soča, Slap Boka, Velika korita Soče, alpski botanični vrt Juliana, Kaninski podi in Prestreljeniško okno, Mlinarica, izvir Soče, korita pri Kršovcu, soteska Kluže, Mala korita Koritnice, Korita Nemčlje, Mangrtsko sedlo, Krnsko in Dupeljsko jezero, Kriška jezera, … Utrdbe, muzeji na prostem in obeležja soške fronte (trdnjava Kluže, trdnjava in spomenik na Predelu, muzeja na prostem: Ravelnik in Čelo), čebelnjak Matije Komaca, planina Mangrt, cerkve (Sv. Jožefa v Soči, v Trenti, Sv. Štefana v Logu pod Mangrtom, Sv. Lenarta, Device Marije v Polju, Sv. Urha), spomenik dr. Juliusu Kugyju, Dom Trenta – informacijsko središče TNP in Trentarski muzej …

Karte in literatura
- Zloženka kolesarske poti (v slovenskem, angleškem, nemškem in italijanskem jeziku)
- Vodnik po Bovškem (v slovenskem, angleškem, nemškem in italijanskem jeziku)
- Kolesarski vodnik Slowenien: 30 Mountainbiketouren im Soča-Tal (v nemškem jeziku)

 Cestno kolesarjenje:
3 

Turno(treking):
4 

MTB kolesarjenje:
5 

Freeride:
5 

Družinsko kolesarjenje:
3 

Opis kolesarskih tur
Skupna dolžina: 395 km
Število tur: 17
Označene poti: 17
Najnižja točka: 370 m n.v.
Najvišja točka: 2040 m n.v.

Prireditve
- Kugyev vzpon na Vršič
- Kolesarski vzpon na Mangart

 


TIC Bovec 
Trg golobarskih žrtev 8 
5230 
Bovec 
Telefon : 05 389 64 44 
Telefon 2 : 031 388 700 
E-pošta :  
Spletna stran : www.bovec.si 
GPS Northing (N) : 46,3382 
GPS Easting (E) : 13,552 
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             

Fotografije

   
Skrbnik : STO |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti