Kolesarska destinacija

Slovenija je razvila svoje standarde za opredelitev določenega območja za kolesarsko destinacijo. Tako se lahko lažje odločite za odhod s kolesom v določen del Slovenije.

Kolesarske destinacijeKolesarske destinacije vam zagotavljajo:

- Dobro označene kolesarske ture in poti,
- Zemljevide kolesarskih tur in poti,
- Specializirano nastanitev za kolesarje (kolesarski hoteli, kampi in turistične kmetije),
- Kolesarske vodnike,
- Najem koles,
- Popravilo koles,
- Najmanj eno kolesarsko informacijsko točko.


14 kolesarskih namigov

Standarde kolesarskih destinacij za zdaj izpolnjuje 14 slovenskih območij, ki so v vseh delih države. Kar pet kolesarskih destinacij leži neposredno ob edinem slovenskem narodnem parku – Triglavskem narodnem parku. Dve kolesarski destinaciji sta na območju Pohorja. Izjemno raznolika kolesarska destinacija je Kolesarski park Notranjska. Za kolesarjenje je primerno tudi območje ob slovenski Obali. Ne spreglejte odličnih destinacij na Idrijskem in Cerkljanskem ter na Koroškem. Lepo in zanimivo kolesarjenje ponuja še jugozahod Slovenije in območje v okolici Moravskih Toplic na skrajnem severovzhodu.

Kolesarski paketi


Če se odločite za odhod v eno izmed kolesarskih destinacij, kjer nameravate ostati več kot en dan, preverite kolesarske pakete, ki jih ponujajo specializirane nastanitve za kolesarje.

Slovenija je družabna

             

Publikacije

Zemljevid s kolesarskimi potmi in nastanitvami

 

Cycling map

 

Radkarte

 
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti