Ocenite ponudbo:

Kolesarska pot čez Slovenske gorice (SGP)

Tiskanje Dodaj v turistični vodič
Naslov: Maribor, 2000 Maribor
www.maribor-pohorje.si

Kolesarsko potovanje lahko pričnete v Mariboru

Pri Malečniškem mostu prečkajte Dravo in nadaljujte ob levem bregu stare struge skozi Malečnik in Trčovo proti Zgornjemu Dupleku, kjer zavijete levo proti Koreni. Pot je značilno razgibana, tako da se vozite gor in dol do Korene s cerkvijo sv. Barbare. Od tu je prekrasen pogled na Dravsko polje vse do Boča in Donačke gore.

Nadaljujete po poti mimo vinotočev in turističnih kmetij do Zavrha – razgled je nepozaben!

Tu si lahko ogledate spominsko sobo Rudolfa Maistra, se okrepčate in se povzpnete na Maistrov stolp, s katerega je najlepši pogled na razgibano gričevnato pokrajino s polji, sadovnjaki, vinogradi, travniki in gozdovi. Od tod so lepo vidne vse slovenjegoriške cerkve, ki so jih na najlepših vrhovih v 16. in 17. stoletju zgradili naši predniki. V daljavi se vam razkrivajo ornitološko bogata umetna jezera, sredi Pesniške doline pa vas čaka Lenart, upravno in gospodarsko središče Slovenskih goric in križišče kolesarskih povezav čez Slovenske Gorice.

SvetaTojica–Spodnji Ivanjci–Gornja Radgona

Iz Lenarta se po regionalni cesti spustite mimo umetnega jezera Radehova proti Sveti Trojici. V Komarnici nas pot vodi desno na Cerkvenjak, potem pa naravnost proti Cogetincem in Spodnjim Ivanjcem. Pot je razgibana in poteka po lokalni asfaltirani cesti. Kmalu zasledite odcep levo h kolesarjem prijazni turistični kmetiji – pri Firbasu vas bodo z veseljem pogostili. Nato nadaljujete mimo Sp. Ivanjcev čez Ščavniško dolino preko Radgonsko-Kapelskih goric do Gornje Radgone. Mesto leži ob reki Muri, na meji z Avstrijo in je znano po odličnem vinu in kvalitetnih sejmih, širša okolica pa vam ponuja bogato kulturno dediščino.

 Težavnost: 5-najbolj primerno...1-ni primerno
srednje zahtevno 

Dolžina izleta : 57 km
Ključne zanimivosti na poti:

Lenart: Ribniki Pristava, Komarnik, Radehova in Gradišče, Krajinski park Hrastovec - Kamenščak, Žižekov hrast pri Lormanju, Senekovičeva vrba v Zamarkovi.

Sveta Ana: Gozdni rezervat Lokavec.

Gornja Radgona: Mura, unejev grad s parkom, Ivanjševci - suhi izvir, Krajinski park Negovsko jezero, Hercegovščak - Horvatova vila - krajinski park z eksotami, Radgonski grad, Črešnjevci - Dajnkova domačija - etnološka zbirka Negovski grad, Apače - Marijina cerkev.

Izhodišče poti: Železniška postaja Maribor

Potek poti: Maribor - Lenart - Sv. Trojica - Sp. Ivanjci - Gornja Radgona
 


Zavod za turizem Maribor - Pohorje 
Partizanska cesta 47 
2000 
Maribor 
Telefon : 02 234 66 11 
Faks : 02 234 66 13 
E-pošta :  
Spletna stran : www.maribor-pohorje.si 
GPS Northing (N) : 46,5619 
GPS Easting (E) : 15,6499 
Fotografije
Skrbnik : Zavod za turizem Maribor - Pohorje | 02 234 66 11 | | last modified: 20.05.2015
na zemljevid
GPS N: 46,5619
E: 15,6499
Regija: Podravska
Destinacija: Maribor - Pohorje
Kraj: Maribor

Rezerviraj & kupi

Rezervacije
Išči v:

Prihod:
Dan
Mesec
Leto
Noči
Sobe
Odrasli
Soba/Apartma
Otroci
IŠČI
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti