Ocenite ponudbo:

Kolesarska tura okoli Cerkniškega jezera

Na avtocestnem izvozu Unec zapeljite z avtoceste in se odpravite skozi Rakek in Podskrajnik do Cerknice. Tu se v središču oglasite v pisarni turistično informacijskega centra, kjer si priskrbite zemljevid, osebje pa vam bo povedalo tudi za tiste nekoliko bolj skrite kotičke Notranjske. Nato pot nadaljujte do mostu, kjer zavijete desno do vasi Dolenje Jezero. Na velikem parkirišču ob Cerkniškem jezeru pustite avtomobil in se naprej odpravite s kolesom.

V vasi Dolenje Jezero si ogledate živo maketo Cerkniškega jezera ali cerkvico sv. Petra, ki je prava lokalna posebnost. Nadaljujte pot čez jezero, mimo čebelarske učne poti, proti vasi Otok in Laze, kjer lahko na kmetiji kupite domače žganje in si ogledate kaščo staro skoraj 300 let. Na Gornjem Jezeru se ustavite na kosilu, kjer lahko poskusite domače krače in ostale dobrote domače kuhinje. Nazaj grede pa se ustavite v Žerovnici, kjer si (če je letina) kupite domače, ekološko pridelane jagode in beluši ali spijte kozarec domačega soka z ocvirkovo potico na eni izmed kmetij. Skozi Grahovo se nato vrnite v Cerknico, na ogled cerkve in ostaline tabornega zidu ter starega dela mesta. Pot zaključite v vasi Dolenje Jezero. Če ste preutrujeni za povratek domov v TIC-u povprašajte za pomoč pri rezervaciji prenočišča. Zagotovo se za vsakogar najde nekaj.

Zeleni namig:
Na Rakek se pripeljite z vlakom in se od tu s kolesom po Kunaverjevi poti odpravite do krajinskega parka Rakov Škocjan in od tu naprej do lepot, ki jih nudi jezero in narava ob njem.

 Težavnost: 5-najbolj primerno...1-ni primerno
srednje zahtevno 

Dolžina izleta : 25,5 km

Ogledi
individualni 

Izlet je enodneven in enostaven, čas trajanja je odvisen od postankov na  poti. Pred vsakim izletom si točno planirajte postanke in predhodno  rezervirajte obisk pri ponudnikih. TIC Cerknica je le informator in ne odgovarja za ponudbo ter  izvedbo izleta. 


TIC Cerknica 
1380 Cerknica 
Telefon : 01 709 36 36 
E-pošta :  
GPS Northing (N) : 45,7959 
GPS Easting (E) : 14,3624 
Destinacija: Kras
Kraj: Cerknica
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             
Skrbnik : RDO Postojnska jama - Zeleni Kras | 05 72 12 249 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti