Ocenite ponudbo:

14.Dovška Rožca- sončna planina nad Dovjami

Izvajalec:
LTO Kranjska Gora
Naslov:
Kolodvorska ulica 1 b 4280 Kranjska Gora
Telefon:
04 588 50 20, 04 580 94 40
Faks:
04 588 50 21, 04 580 94 41
e-mail:
Nad Mojstrano, na nasprotnem,levem bregu Save Dolinke leži lepa,s soncem obsijana vasica Dovje, od koder se začne lep kolesarski izlet v strmino Karavank, vse do planine Dovška Rožca.
Do Mojstrane znamo priti po znani kolesarski stezi, ki povezuje Kranjsko Goro z Jesenicami kjer se vzpnemo preko avtomobilske ceste in že smo v Dovjah .Tu nadaljujemo po lepo speljani gozdni cesti,ki se na začetku lagodno vzpenja, kasneje, po ostrem odcepu na križišču levo pa postane postopoma bolj strma. Klanec postane zelo strm po še enem odcepu v desno in tudi peščena in drseča podlaga nam ne olajšata vzpona. Razgledov ni veliko, saj se vozimo v gozdu, pa saj jih zaradi popolnega koncentriranja na vzpon niti ne pogrešamo. Za vse to smo nagrajeni , ko prikolesarimo na planino Dovška Rožca, kjer je tudi koča. Moram omeniti zadnjih dobrih 100 metrov vzpona, ki so res naporni in jih lahko tudi prepešačimo, če ne gre drugače.
Pri koči si naberemo moči za spust in uživamo v edinstvenem razgledu na nasproti ležeče Julijske Alpe, mogočno Mežaklo in Karavanke. Če nam je ostalo še kaj moči, se lahko peš povzpnemo še na Dovško Babo, ki je 200 metrov višje. Tam se pa res vidi. Na sever k sosedom in še kam.
Spust poteka po smeri vzpona in zaradi strmih,peščenih in drsečih odsekov bodimo še posebno previdni.
 Težavnost: 5-najbolj primerno...1-ni primerno
srednje zahtevno 

Dolžina izleta : 22,6 km

Ogledi
individualni 

Regija: Gorenjska
Destinacija: Julijske Alpe
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             
Skrbnik : LTO Kranjska Gora | 04 588 50 20 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti