Ocenite ponudbo:

12.Dovje-Jesenice- skozi sončne in razgledne rovte

Izvajalec:
LTO Kranjska Gora
Naslov:
Kolodvorska ulica 1 b 4280 Kranjska Gora
Telefon:
04 588 50 20, 04 580 94 40
Faks:
04 588 50 21, 04 580 94 41
e-mail:
Dolina med Dovjami in Jesenicami se že precej razširi in na eni strani meče nanjo senco mogočna Mežakla, na drugi strani pa se soncu nastavljajo pobočja Karavank skozi katera pelje lepa gozdna cesta ,ki povezuje Dovje z Jesenicami.
Do Mojstrane iz Kranjske Gore gremo po kolesarski trasi in nato levo čez cesto v Dovje kjer se v lahnem vzponu zapeljemo po lepi gozdni cesti. Ta del je enak, kot v že prej opisani turi do Dovške Rožce, le da gremo na križišču naprej proti Plavškemu Rovtu. Čaka nas še malo vzpona do prevala Čez Visoke, nato pa se počasi začnemo spuščati proti Jesenicam.
Gozd, ki ga je kar nekaj na naši poti, prekinjajo sončni rovti na katerih se tudi odpirajo razgledi na vse strani. Tako kolesarimo dokler se svet ne razširi v široki dolini pod Golico kjer leži še zadnji od rovt. Idilični Plavški Rovt za katerem nas strm spust pripelje na Jesenice.
Če smo začeli naše kolesarjenje v Kranjski Gori, potem nas čaka še kar nekaj kilometrov do doma. Najbolje se je vrniti po poti ob desnem bregu Save, do katere pridemo čez most in skozi podvoz pod avtocesto do gozdnatega pobočja kjer zavijemo desno in nadaljujemo vzporedno z avtocesto.In le naprej proti Kranjski Gori.
 Težavnost: 5-najbolj primerno...1-ni primerno
srednje zahtevno 

Dolžina izleta : 31 km

Ogledi
individualni 

Regija: Gorenjska
Destinacija: Julijske Alpe
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             
Skrbnik : LTO Kranjska Gora | 04 588 50 20 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti