Ocenite ponudbo:

10.Srednji vrh

Tiskanje Dodaj v turistični vodič
Izvajalec : LTO Kranjska Gora

Naslov: Kolodvorska ulica 1 b 4280 Kranjska Gora
Telefon: 04 588 50 20, 04 580 94 40
Faks: 04 588 50 21, 04 580 94 41
e-mail:
www.kranjska-gora.si
Nad Gozd-Martuljkom se na gozdnatih pobočjih Karavank ,dobrih 200 metrov nad dolino Save Dolinke, odpre travnata ploščad na kateri so raztresene domačije Srednjega Vrha. Ledeniki so ustvarili to polico iz katere se odpira eden najlepših razgledov na naše gore, na Martuljkovo ali Špikovo skupino.
Iz Kranjske Gore gremo po kolesarski trasi do Gozd- Martuljka kjer zavijemo levo in se nato po ozki asfaltirani cesti, ki komaj dopušča srečanje dveh avtomobilov, vzpenjamo proti Srednjemu vrhu. Ostri ovinki premagujejo skoraj navpičen breg in v globini slišimo šumenje slapov potoka Jerman ,ki iz Železnice po dolini mimo Srednjega Vrha priteče v Savo.
Po strmem vzponu smo nagrajeni z enim najlepših razgledov na Martuljkovo skupino gora, ki se na nasprotnem koncu doline vzpenjajo v nebo. Zaradi izjemnega razgleda je najbolje izbrati jasen in sončen dan, saj le tako pridejo vse lepote gorske kulise do izraza.
Če še nimamo dovolj vzpona in bi se še radi malo nadihali, se lahko potrudimo do Jureževe domačije, ki samotno leži na koncu kolovoza.
Povratek je po isti poti.
 Težavnost: 5-najbolj primerno...1-ni primerno
nezahtevno 

Dolžina izleta : 8,2 km

Ogledi
individualni 

Skrbnik : LTO Kranjska Gora | 04 588 50 20 | | last modified: 06.01.2015

Rezerviraj & kupi

Rezervacije
Išči v:

Prihod:
Dan
Mesec
Leto
Noči
Sobe
Odrasli
Soba/Apartma
Otroci
IŠČI
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti