Ocenite ponudbo:

Kovinarska koča v Krmi

Naslov:
Jesenice
Telefon:
051 631 989, 051 345 806
e-mail:
Kategorija
** 

Oskrbnik planinske koče : Oven Olga 
Nadmorska višina : 870 m

Informacije o obratovanju
odprto 

Število postelj : 15 
Število skupnih ležišč : 12 
Število sedežev znotraj : 30 
Koča stoji na Zasipski planini v spodnjem delu doline Krme. V dveh gostinskih prostorih je 30 sedežev, točilni pult; v dveh sobah je 15 postelj, na skupnem ležišču pa 12 ležišč; WC, umivalnica s toplo in mrzlo vodo; gostinski prostor ogrevajo s pečjo; tekoča voda, elektrika.
Razgled
Dolina Krme je sicer zaprta, kljub temu pa imamo z Zasipske planine lep razgled na vrhove, ki jo obdajajo. Na vzhodni strani doline se nad gozdovi za kočo dvigajo strme stene Stresenice, Klečice in Debele peči; proti jugovzhodu in jugu se venec vrhov nadaljuje v severnih ostenjih Lipanskega in Debelega vrha, Malega in Velikega Draškega vrha, Tosca in Vernarja; na zahodni strani doline vidimo prepadna pobočja Rjavine, Luknje peči, Dimnikov in Macesnovca; proti severu se širi dolina Krme proti dolini Radovne, nad katero se dvigajo gozdnata pobočja nižjih vrhov.
Dostop Avto, avtobus:
lokalna cesta z Bleda čez Gorje (do sem asfalt) in po dolini Radovne 18km; lokalna cesta iz Mojstrane 8km. AP Mojstrana, Krnica: iz Mojstrane po cesti čez preval Na Vrhu 2h; iz Krnice nad Zgornjimi Gorjami po dolini Radovne 3h30.
Zanimivejše ture
Debela peč (2014 m) čez Lipanska vrata 4h; Krma je tudi izhodišče za vzpone, ki so navedeni pri postojankah, do katerih pridemo od Kovinarske koče.
Prehodi do drugih postojank
Blejska koča na Lipanci (1630m)čez preval Lipanska vrata 3h30; Vodnikov dom na Velem polju (1817m)čez Bohinjska vratca 4h; Triglavski dom na Kredarici (2515m)čez Zgornjo Krmo in ob vznožju Rži 6h; Dom Valentina Staniča (2332m)čez Zgornjo Krmo in Pungrt 6h; Dom Planika pod Triglavom (2401m)čez Zgornjo Krmo in Konjsko sedlo 5h30.
 
GPS Northing (N) : 46,4007 
GPS Easting (E) : 13,9237 
Regija: Gorenjska
Destinacija: Julijske Alpe
Kraj: Bled
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             
Skrbnik : Bled - Turizem Bled - LTO | 04 578 05 00 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti