Ocenite ponudbo:

Dom Pristava v Javorniškem Rovtu

Naslov:
Javorniški Rovt 22 4270 Jesenice
Telefon:
04 580 67 32, 031 322 856
e-mail:
Kategorija
*** 

Specializacija
celoletni, pohodniški 

Oskrbnik planinske koče : Jože Repe 
Nadmorska višina : 975 m

Informacije o obratovanju
odprto 

Informacije o obratovanju : Dom je odprt celo leto. Nudijo specialitete iz domače kuhinje. Primerno tudi za zaključene skupine. Prijeten domač ambient s kmečko pečjo.  
Število postelj : 39 
Dvoposteljne : 2 
Štiriposteljne : 3 
Osemposteljne : 1 
Število skupnih ležišč : 15 
Število sedežev znotraj : 28 
Število sedežev zunaj : 400 
Dom je nekdanja Zoisova pristava z vklesano letnico 1641, ki je zaradi zgodovinskega pomena zaščitena. Stoji ob robu travnika na vzhodnem podnožju slemena Španovega vrha nad vasjo Javorniški Rovt.
 
V gostinskem prostoru je 28 sedežev, v točilnici pa 30; pri mizah pred domom je 400 sedežev; v 7 sobah je 64 postelj; WC, umivalnica s toplo in mrzlo vodo; gostinske in spalne prostore ogrevajo s pečmi; tekoča voda, elektrika, telefon.
Razgled:
Razgled od doma je zaradi gozda, ki obkroža travnik, precej omejen. Na severu se nad Javorniškim Rovtom dviga čokata Struška, severovzhodno od nje se razteza Belščica, desno od nje pa je Stol, najvišji vrh Karavank. Za razgled proti Julijcem in po Gorenjski pa se moramo povzpeti na planinske travnike na Španovem vrhu; trud bo bogato poplačan z razgledom na Triglav in Škrlatico ter na Mežaklo v ospredju.
Dostop Avto, avtobus:
lokalna asfaltna cesta z Javornika do obračališča v bližini doma 6km. AP Javorniški Rovt, Planina pod Golico; ŽP, AP Javornik, Jesenice: AP na Javorniškem Rovtu je v bližini doma (lokalni avtobus Jesenice-Javornik-Javorniški Rovt); z Javornika, sprva po cesti ob potoku Javornik, potem po poti 1h15; z Javornika (ali Koroške Bele) po Gajškovi poti čez Kres in po spodnjem pobočju Debelega brda 1h45; z Jesenic mimo gimnazije, po dolini Ukove, mimo razgledne točke Kalvarija ter čez Jelenkamen (1096 m), od koder je lep razgled po Gorenjski, na Stol, Zgornjo Savsko dolino in Julijce 2h; s Planine pod Golico mimo Smučarskega doma na Črnem vrhu in čez senožeti pod Španovim vrhom 2h.
Zanimivejše ture
Španov vrh (1334 m) 1h.
Prehodi do drugih postojank
Valvasorjev dom pod Stolom (1181 m) 2h30; Smučarski dom na Črnem vrhu (1156 m) 1h30 in gostišče Dom pod Golico (933 m) 2h; Koča na Golici (1582m) prek Planine pod Golico 4h.
 
GPS Northing (N) : 46,4541 
GPS Easting (E) : 14,0916 

Javorniški Rovt

Regija: Gorenjska
Kraj: Javorniški Rovt
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             
Skrbnik : TIC Jesenice | 04 586 31 78 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti