Ocenite ponudbo:

Dom na Uršlji gori

Naslov:
Prevalje
Telefon:
051 612 586, 041 612 586
Kategorija
** 

Oskrbnik planinske koče : Jože Merc 
Nadmorska višina : 1680 m

Informacije o obratovanju
odprto ob sobotah, nedeljah in praznikih 

Število postelj : 36 
Število skupnih ležišč : 20 
Število sedežev znotraj : 60 
Dom stoji tik pod vrhom Uršlje gore ali Plešivca (1699 m) zraven cerkve sv. Uršule.
 
V gostinskem prostoru je 100 sedežev, točilni pult; pri mizah pred domom je 120 sedežev; v 11 sobah je 60 postelj, na dveh skupnih ležiščih pa 22 ležišč; WC, umivalnica s toplo in mrzlo vodo; novi del doma je centralno ogrevan; voda kapnica, elektrika, mobitel.
Razgled:
Z Uršlje gore je obširen razgled. Na vzhodu in jugovzhodu ležijo Mislinjska, Šaleška in Spodnja Savinjska dolina, lepo vidimo Slovenj Gradec, Velenje in Šoštanj, zadaj pa Pohorje, Paški Kozjak, Goro Oljko in Posavsko hribovje; proti jugu so Smrekovec, Golte, Dobrovlje, Menina planina, za Belimi Vodami pa vidimo tudi delček Gornje Savinjske doline; od jugozahoda proti severozahodu se zvrstijo Raduha, Olševa, Savinjske Alpe, Peca in Svinška planina; na severu leži Mežiška dolina z Ravnami in Prevaljami; v podnožju Uršlje gore vidimo Ivarčko jezero, Kotlje in Preški Vrh, desno hriboviti Selovec, za dolino Strojno in Črneško goro, zadaj pa Golico; na severovzhodu se kaže delček Dravske doline s Košenjakom nad njo. Ob dobri vidljivosti vidimo tudi Julijce s Triglavom, Visoke Ture in Panonsko nižino.
Dostop Z avtom:
do parkirnega prostora pri tovorni žičnici, od koder je do doma 30 minut: po lokalni cesti iz Slovenj Gradca skozi Podgorje do zaselka Plešivec, naprej gozdna cesta, 23km (asfalt do Sv. Duha, 7k m) in po lokalni cesti z Raven na Koroškem skozi Kotlje do Koče na Naravskih ledinah, naprej gozdna cesta, ki se priključi gozdni cesti iz zaselka Plešivec, 15km (asfalt do kmetije Šrotnek, 5k m). AP Slovenj Gradec, Mežica, Žerjav, Črna na Koroškem; ŽP, AP Ravne na Koroškem, Prevalje, Šoštanj: iz Slovenj Gradca po SPP 4h30; z Raven mimo Smučarske koče in po Kozjem hrbtu 3h; z Raven skozi Kotlje in mimo Ivarčkega jezera do sedla, kjer se priključi na pot iz Slovenj Gradca, 4h; s Prevalj čez Kot ali Podkraj 4h; iz Mežice čez Sv.Lenart 4h30; iz Žerjava mimo Koče na Naravskih ledinah 3h; iz Črne skozi Javorje in mimo Križana 3h30; iz Šoštanja skozi Zavodnje in mimo Andrejevega doma na Slemenu 7h (ob delavnikih vozi do Zavodnja avtobus).
Zanimivejše ture:
Uršlja gora je izrazit osamljen vrh, zato je najprimernejša za samostojne ture.
Prehodi do drugih postojank
Koča na Naravskih ledinah (1072 m) 1h30; Poštarski dom pod Plešivcem (805 m) 2h; Andrejev dom na Slemenu (1086 m) 2h; Dom na Smrekovcu (1375 m) 4h30.
 
GPS Northing (N) : 46,4848 
GPS Easting (E) : 14,9631 
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             
Skrbnik : RRA Koroška d.o.o. | 02 881 21 16 | | www.slovenjgradec.si...
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti