Ocenite ponudbo:

Tumova koča na Slavniku

Naslov:
Koper
Telefon:
05 627 30 60, 031 668 688
e-mail:
Kategorija
*** 

Specializacija
pohodniški 

Oskrbnik planinske koče : Gabrijela Nagy 
Nadmorska višina : 1028 m

Informacije o obratovanju
odprto ob sobotah, nedeljah in praznikih 

Število postelj : 8 
Število skupnih ležišč : 20 

Aktivnosti v okolici
kolesarjenje 

Pogled na
planine 

Lastnik : OPD Koper 
Število sedežev znotraj : 70 

Gostinska ponudba
domače slovenske jedi 

Gostinska ponudba
regionalne specialitete 

Lega
v planinah 

Jeziki sporazumevanja
italijanski 

Koča stoji tik pod vrhom Slavnika (1028 m), ki je zadnji severni tisočak Čičarije, ki se proti jugozahodu spusti v Podgorski Kras, proti severu pa v Matarsko podolje.
V gostinskem prostoru je 70 sedežev; v sobah je 8 postelj, na skupnem ležišču pa 20 ležišč; WC, umivalnica z mrzlo vodo; voda kapnica, elektrika. 
Razgled
S Slavnika je obširen razgled. Proti severovzhodu seže pogled do Kamniških Alp, še prej pa se ustavi na Nanosu in Vremščici in še bliže na Brkinih in Matarskem podolju, ki se razteza med Brkini in Slavnikom; proti vzhodu vidimo Javornike, Trojico in Snežnik, pa vrhove v Gorskem Kotarju z Risnjakom in Snežnikom; od vzhoda proti jugu je na obzorju Kvarnerski zaliv, pred njim Planik in Učka ter obširen hribovit svet Čičarije s Kojnikom in Žbevnico; na jugu seže pogled prek Čičarije na Istro, proti zahodu pa se ustavi na obali Jadranskega morja ter zdrsi ob njej v Umag, Piran, Koper, Trst, Tržič in ob ugodnem vremenu vse do Benetk; od zahoda proti severu se v daljavi zazremo na Dolomite, Karnijske in Ziljske Alpe, Julijce s Triglavom in Karavanke, pred njimi pa vidimo obsežen Trnovski gozd, gričevje med Vipavsko dolino in Krasom s Trsteljem ter Kraško gričevje.
Dostop Avto:
lokalna cesta iz kraja Hrpelje-Kozina do parkirnega prostora v bližini doma 11km. ŽP, AP Podgorje, Prešnica, Kozina; AP Markovščina: iz Podgorja 1h; iz Prešnice po SPP 2h; s Kozine po cesti 3h; iz Markovščine prek Skadanščine po SPP 2h30.
Zanimivejše ture
Slavnik je najprimernejši za samostojni vzpon in izlet, ali kot točka Slovenske planinske poti, Transverzale kurirjev in vezistov NOV Slovenije in Istrske planinske poti.
Prehodi do drugih postojank
V bližnji in daljni okolici ni planinskih postojank.
 
GPS Northing (N) : 45,5343 
GPS Easting (E) : 13,9755 

Kozina

Destinacija: Kras
Kraj: Kozina
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             
Skrbnik : Občina Hrpelje-Kozina | 05 680 01 50 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti