Ocenite ponudbo:

Dom na Peci

Naslov:
Mežica
Telefon:
02 823 84 06
Kategorija
** 

Specializacija
počitniški-poletni, celoletni, mladinski 

Oskrbnik planinske koče : Miran Avberšek 
Nadmorska višina : 1665 m

Informacije o obratovanju
odprto ob sobotah, nedeljah in praznikih 

Število postelj : 81 
Število skupnih ležišč : 19 
Število sedežev znotraj : 80 
Dom stoji na jasi tik pod vrhom na vzhodni strani Male Pece (1731 m).
V dveh gostinskih prostorih je 80 sedežev, točilni pult; pri mizah pred domom je 60 sedežev; v 18 sobah je 81 postelj, na skupnem ležišču pa 19 ležišč; WC, umivalnice s toplo in mrzlo vodo v pritličju in nadstropju; gostinska prostora ogrevajo s pečmi; tekoča voda, elektrika, telefon; tovorna žičnica. V Mladinskem domu je 8 ležišč; postrežejo s toplimi in mrzlimi napitki; večje skupine se morajo poprej dogovoriti.
Razgled
Od doma je razgled le proti severu in vzhodu, razgled proti jugu zakriva Mala Peca, proti zahodu pa se v bližini doma dviga vzhodno pobočje Pece. Na severu vidimo Strojno in za njo Golico, vzhodno pa Uršljo goro in Pohorje. Z bližnje Male Pece, na kateri je postavljena razgledna miza z označenimi smermi razgleda, vidimo na jugu Smrekovško pogorje s Smrekovcem, Komnom in Travnikom, Raduho in Olševo, proti jugozahodu pa vzhodni del Savinjskih Alp z Ojstrico. Od tod je tudi zelo lep pogled na vzhodna ostenja Pece.
Dostop 
Z avtom do parkirnega prostora Jakobe na pobočju Pece, od koder je do doma 35 minut: iz Mežice po lokalni cesti skozi Podkraj in mimo nekdanje obmejne stražnice na Torčevem do odcepa gozdne ceste ter po njej na Jakobe 12km; iz Črne na Koroškem po lokalni astaltni cesti v Podpeco (Heleno) do Helenskega razpotja (4,5k m), od tod po gozdni cesti mimo Miheva na Torčevo in na Jakobe 16km. Iz Črne z avtom in manjšim avtobusom tudi po lokalni cesti (4,5km asfalt) do rudnika v bližini Končnika v Topli (1120 m) 10km, od koder je po TV do doma 2h. AP Mežica, Črna na Koroškem: iz Mežice mimo kmetije Grauf, nekdanje obmejne stražnice na Torčevem in Tomaževe lovske koče 3h30; iz Črne mimo Miheva in Tomaževe lovske koče 3h30.
Zanimivejše ture
Kordeževa glava, najvišji vrh Pece (2125 m), po zložni poti 1h30, po zavarovani zelo zahtevni poti 2h; votlina kralja Matjaža, v kateri je bronast kip kralja Matjaža, delo akademskega kiparja Marjana Keršiča-Belača, 15 minut.
Prehodi do drugih postojank
Koča na Pikovem (992m)mimo Najbrža 2h30; Hotel na planini Sedmerih koč - Siebenhutten-Alpengasthof (1662 m) na avstrijski strani Pece, prek planinskega mejnega prehoda Kordeževa glava 3h.
 
GPS Northing (N) : 46,4906 
GPS Easting (E) : 14,7938 
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             
Skrbnik : Mežica - Občina Mežica |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti