Ocenite ponudbo:

Gomiščkovo zavetišče na Krnu

Naslov:
Nova Gorica
Telefon:
051 611 363, 05 302 30 30
e-mail:
Kategorija
* 

Oskrbnik planinske koče : Planinsko društvo Nova Gorica 
Nadmorska višina : 2182 m

Informacije o obratovanju
odprto 

Zavetišče je odprto od začetka junija do konca septembra.
 
 
Število skupnih ležišč : 50 
Število sedežev znotraj : 30 
Zavetišče stoji na južnem pobočju Krna tik pod 2244m visokim vrhom.
V gostinskem prostoru je 30 sedežev, pred zavetiščem pa 20; na skupnem ležišču je 50 ležišč; gostinski prostor ogrevajo s pečjo; WC, umivalnica z mrzlo vodo; voda kapnica, elektrika, mobitel.
Razgled
s Krna je razgled na vse strani. Na vzhodu vidimo na obzorju Karavanke s Stolom, vrhove Kamniških Alp, Ratitovec, Črno prst, Rodico, Porezen in Kojco, bližje pa Mahavšček, Šmohor in Tolminski Kuk ter nad Krnsko škrbino Batognico in Vrh nad Peski, lep pa je pogled na Krnsko jezero; posebno lep je pogled na južna pobočja Krna z vasmi Krn, Vrsno in Drežnica ter na planine, na dolino Soče s Tolminom in Kobaridom ter na Skalnico, Sabotin, Kolovrat in Matajur nad njo, na Snežnik, Javornike, Nanos, Golake, Slavnik, Banjšice ter Furlansko nižino do Gradeža ob Jadranskem morju; na zahodni strani sta v bližini Stol in Kanin, v ozadju pa vrhovi Dolomitov; na severozahodu vidimo v bližini Rombon, za njim Montaž in Viš, na obzorju pa Lienške Dolomite in Visoke Ture z Grossglocknerjem; na severu se zvrstijo Mangrt, Jalovec, Mojstrovka, Prisojnik, Razor, Škrlatica, Triglav in Tosc, pred njimi pa so Bavški Grintavec, Kanjavec in Tičarica.
Dostop Avto:
lokalna cesta iz Kobarida skozi Vrsno in vasico Krn (do sem asfalt) na planino Kuhinja 13km, od koder je do zavetišča 3h30. AP Kamno, Kobarid, Tolmin in Soča: z AP Kamno med Tolminom in Kobaridom skozi vasi Vrsno in Krn ter mimo Koče na planini Kuhinja 6h; iz Kobarida skozi Drežnico in po vzhodni poti čez senožeti pod Kožljakom 6 do 7h; iz Kobarida skozi Drežnico in po Zahodni drežniški smeri 6h; iz Tolmina skozi Zatolmin, čez Mrzli vrh, planini Pretovč in Sleme ter preval Prag in Krnsko škrbino 9h; iz Soče skozi Lepeno in mimo Planinskega doma pri Krnskih jezerih 6h30. Primerni pristopi z ljubljanske in gorenjske smeri so čez Komno in mimo Planinskega doma pri Krnskih jezerih.
Zanimivejše ture
Zaradi velikih razdalj je Krn primeren za samostojni vzpon ali kot vmesna točka na pohodu po SPP ali večdnevnem pohodu po Julijcih.
Prehodi do drugih postojank
Koča na planini Kuhinja (991m)3h; Planinski dom pri Krnskih jezerih (1385m)2h30; Koča na planini Razor (1315m)po SPP 8h.

 
GPS Northing (N) : 46,2654 
GPS Easting (E) : 13,6571 
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             
Skrbnik : LTO Bovec | 05 384 19 19 | | www.bovec.si...
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti