Ocenite ponudbo:

Jurkova koča na Lisci

Telefon:
031 615 669, 07 814 41 66
Kategorija
*** 

Oskrbnik planinske koče : Vinko Govekar 
Nadmorska višina : 927 m

Informacije o obratovanju
odprto ob sobotah, nedeljah in praznikih 

Koča je odprta po dogovoru ob sobotah, nedeljah in praznikih, za skupine tudi med tednom.
 
 
Število skupnih ležišč : 27 
Število sedežev znotraj : 20 
V koči praviloma ne strežejo, hrana in pijača je na voljo v sosednjem Tončkovem domu. Po dogovoru je v koči možno prenočiti. V gostinskem prostoru je 20 sedežev; na skupnem ležišču je 27 ležišč; WC, umivalnica z mrzlo vodo; gostinski prostor ogrevajo s pečjo; tekoča voda, elektrika.
Razgled:
Od koče, predvsem pa z vrha Lisce, je zelo lep razgled. Od severa proti vzhodu vidimo Pohorje, Konjiško goro, Boč, Donačko goro, Macelj, Ivanščico; od vzhoda proti jugu seže pogled do Medvednice, Gorjancev, Kočevskega Roga in Snežnika; od juga proti zahodu vidimo Javornike, Nanos, Trnovski gozd in Julijce s Triglavom; od zahoda proti severu so v ozadju Kamniške in Savinjske Alpe, v bližini vidimo Kum, Veliko Kozje, Mrzlico in Čemšeniško planino, bolj daleč pa Paški Kozjak, Peco, Uršljo goro, Svinško planino in Golico. S ploščadi pred Tončkovim domom je lep pogled na dolino Save od Radeč proti Sevnici in Dolenjsko gričevje na južni strani doline.
Dostop Avto, avtobus:
do parkirnega prostora v bližini koče po asfaltni cesti Breg-Jurklošter, od katere se na prevalu (676 m) med dolinama Save in Gračnice odcepi asfaltna cesta do Tončkovega doma in Jurkove koče; z Brega 10km, iz Jurkloštra 9km. ŽP, AP Zidani Most, Loka pri Zidanem Mostu, Breg, Sevnica, Rimske Toplice; AP Jurklošter, Planina pri Sevnici: iz Zidanega Mosta čez Veliko Kozje in mimo Lovrenca 5h; iz Loke mimo Lovrenca 3h; z Brega čez Razbor 2h30; iz Sevnice prek Krakovega 2h30; iz Sevnice prek Zajčje gore 3h; iz Rimskih Toplic mimo Lovrenca 5h; iz Jurkloštra prek Henine 2h; s Planine pri Sevnici prek Rudenika 3h30.
Zanimivejše ture
Veliko Kozje (993 m) 3h; Veliki Javornik na Bohorju (1023 m) 5h.
Prehodi do drugih postojank
Zavetišče na Lovrencu (711 m) 1h30; Gašperjeva koča pod Velikim Kozjem (436m) 4h; Koča na Bohorju (896m) 6h.
 
GPS Northing (N) : 46,0669 
GPS Easting (E) : 15,2832 
Regija: Savinjska
Destinacija: EDEN 2013: Laško
Kraj: Laško
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             
Skrbnik : STIK Laško | 03 733 89 30 | | www.lasko.info...
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti