Ocenite ponudbo:

Rudijev dom na Donački gori

Naslov:
Donačka Gora 37/a 3252 Rogatec
Telefon:
031 344 640, 03 582 79 79
Kategorija
*** 

Specializacija
počitniški-poletni, pohodniški 

Oskrbnik planinske koče : Danica Blažun 
Nadmorska višina : 590 m

Informacije o obratovanju
odprto 

Število postelj : 24 
Število skupnih ležišč : 40 

Aktivnosti v okolici
konjeništvo, padalstvo, pohodništvo 

Pogled na
drugo 

Lastnik : Danica Blažun 
Število sedežev znotraj : 50 

Gostinska ponudba
domače slovenske jedi 

Gostinska ponudba
zajtrkovalnica, penzionska 

Osnovna ponudba
polni penzion, zajtrk 

Dom stoji na Polajžarjevem travniku na Sedlu pod vrhom Donačke gore, ki je dobila ime po cerkvici sv. Donata, staro ime gore je Rogaška gora, ki se iz Rogaške Slatine vidi kot rog. 
Večje skupine se naj vnaprej najavijo.V gostinskem prostoru je 50 sedežev, točilni pult; pri mizah pred domom je 60 sedežev; v 5 sobah je 24 postelj, na skupnem ležišču pa bodo uredili 40 ležišč; WC, umivalnica s toplo in mrzlo vodo; gostinski prostor ogrevajo s kmečko pečjo; tekoča voda, elektrika.
Razgled
Delni razgled je s travnika nad domom, celoten pa le z vrha Donačke gore. Na vzhodu se v bližini dviga Macelj, jugovzhodno od njega pa se pogled ustavi na hribovju in gričevju Hrvatskega Zagorja s Strahinščico in Ivanščico; na južni strani se za Rogaškim podoljem z Rogatcem in Rogaško Slatino dvigajo hribi na Kozjanskem, ki jih na južni strani obrobljajo vrhovi Posavskega hribovja z Bohorjem, zadaj se vidijo Gorjanci; na zahodni strani je v bližini Boč, za njim pa vidimo Pohorje in Savinjske Alpe; na severni strani se razprostirajo Haloze s kopastimi hribčki z vinogradi, za njimi pa so Ptujsko in Dravsko polje ter Slovenske gorice, ob čistem ozračju pa se vidi tudi Panonska nižina z Blatnim jezerom.
Dostop Avto:
skoraj v celoti asfaltna cesta iz Rogatca do doma 7km. ŽP, AP Rogatec; AP Stoperce in Žetale: iz Rogatca po cesti proti Žetalam do OŠ v Gabrju in po poti mimo Polajžarjeve kmetije 2h; iz Stoperc mimo Cipra, skozi zaselek Travni potok in čez sedelce Mali Ženčaj 2h30 (varianta: iz Travnega potoka po cesti skozi vas Čermožiše); iz Žetal po cesti do prelaza Vrh in po kolovozu mimo cerkvice sv. Donata 3h.
Zanimivejše ture
Donačka gora (882 m) skozi zaščiten pragozd na severnem pobočju 45 minut; Macelj (718 m) po Štajersko-Zagorski poti 3h; Boč (979 m) po Štajersko-Zagorski poti prek Ložnega 5h.Prehodi do drugih postojank Dom na Boču (658m)5h.

 
GPS Northing (N) : 46,2646 
GPS Easting (E) : 15,734 
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             
Skrbnik : Zavod za kulturo, turizem in razvoj Rogatec | 03 818 62 00 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti