Ocenite ponudbo:

Planinski dom v Gorah

Telefon:
03 564 19 00
Kategorija
*** 

Oskrbnik planinske koče : Tomo Hercog 
Nadmorska višina : 762 m

Informacije o obratovanju
odprto 

Dom je stalno odprt.
 
 
Število postelj : 27 
Število skupnih ležišč : 33 
Število sedežev znotraj : 150 
Dom stoji na gorskem slemenu Gore, ki se razteza med dolinama potoka Boben na zahodu in reke Savinje na vzhodu; južna pobočja se strmo dvigajo nad Savo, severna pa se blago nagibajo proti cesti Hrastnik-Rimske Toplice. V treh gostinskih prostorih je 150 sedežev, točilni pult; na terasi je 40 sedežev; v 9 sobah je 27 postelj, v treh skupnih spalnicah še 33; WC, umivalnice in prhe s toplo in mrzlo vodo; centralno ogrevanje, tekoča voda, elektrika, telefon. Pozimi obratuje v bližini doma manjša smučarska vlečnica. 
Razgled:
Od doma, zlasti s terase in od cerkvice je lep razgled. Proti vzhodu je v bližini zahodno pobočje Kopitnika; proti jugovzhodu vidimo dolino Save proti Zidanemu Mostu in Radečam, levo nad njo Čelovnik, desno Brunk s cerkvijo na vrhu, potem pa seže pogled do Medvednice in Gorjancev; na južni strani se nad Savo vleče greben od Zidanega Mosta proti Kumu, na katerem vidimo stolp RTV; od zahoda proti severu so v ospredju gore in vrhovi Posavskega hribovja Čemšeniška planina, Sveta planina, Mrzlica, Kal, Gozdnik in Šmohor, zadaj pa Kamniške Alpe, Raduha, Peca, Uršlja gora in Pohorje.
Dostop Avto, avtobus:
do doma po lokalni asfaltni cesti, ki se pri motelu Marno odcepi od ceste Hrastnik-Rimske Toplice, 6km. ŽP, AP Hrastnik, Zidani Most; AP Dol pri Hrastniku, Marno: z železniške postaje Hrastnik prek Krnic 1h30; iz Zidanega Mosta čez Širje 2h; z Dola pri Hrastniku prek Brega 1h30; z Marnega po ZPP prek Turja 1h15.
Zanimivejše ture
Kopitnik (910 m) 1h15; Mrzlica (1122 m) 3h45.
Prehodi do drugih postojank
Koča na Kopitniku (865m) 1h; Planinski rudarski dom na Kalu (946m) 3h; Planinski dom na Mrzlici (1093m) 3h45.
 
GPS Northing (N) : 46,1142 
GPS Easting (E) : 15,1389 
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             
Skrbnik : Razvojni center srca Slovenije d.o.o. | 01 896 27 10 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti