Ocenite ponudbo:

Planinski dom Šentjungert

Tiskanje Dodaj v turistični vodič
Naslov: Galicija, 3310 Žalec
Telefon: 03 572 84 02
Kategorija
*** 

Oskrbnik planinske koče : Jože Ramšak 

Informacije o obratovanju
odprto ob sobotah, nedeljah in praznikih 

Dom je odprt ob nedeljah in praznikih; ob posebnih priložnostih in po dogovoru ga odprejo tudi ob drugem času. 
Število skupnih ležišč : 20 

Pogled na
planine, jezero 

Število sedežev znotraj : 50 
Dom stoji tik pod vrhom hriba Gora (569 m) v hribovitem svetu, ki na severni strani obroblja spodnji del Savinjske doline. Šentjungert se imenuje razloženo naselje na pobočju in ob vznožju hriba. Na vrhu Gore je cerkev sv. Kunigunde, ki je bila zgrajena v drugi polovici 14. stoletja.
V dveh gostinskih prostorih je 50 sedežev, pri mizah pred domom pa 30; na dveh skupnih ležiščih je 20 ležišč; poljsko stranišče, umivalnica z mrzlo vodo; glavni gostinski prostor ogrevajo s pečjo; voda kapnica, elektrika.
Razgled
Z Gore je kljub skromni višini lep razgled. Proti vzhodu je hribovit svet proti Vojniku, Šentjurju in na Kozjanskem s Konjiško goro, Bočem in Donačko goro, v bližini pa vidimo naselje Šmartno v Rožni dolini in Šmartinsko jezero; na jugu je Savinjska dolina s Celjem, Petrovčami, Žalcem in Šempetrom na levem bregu Savinje ter Grižami in Preboldom na desnem bregu ob vznožju Posavskega hribovja z Maličem, Bukovico, Homom, Gozdnikom, Mrzlico, Golavo, Reško in Veliko planino; na zahodu je gornji del Savinjske doline proti Braslovčam pod vznožjem Dobrovelj, na severni strani doline pa Ponikevska planota z Goro Oljko, naprej proti zahodu pa vidimo Menino planino, Veliki Rogac, Raduho in vrhove vzhodnega dela Savinjskih Alp z Ojstrico; na severni strani je v bližini Paški Kozjak, zadaj pa Uršlja gora in Pohorje.
Dostop Avto:
lokalna asfaltna cesta z Lopate ob cesti Celje-Šmartno v Rožni dolini do Vrhovška, naprej do doma gozdna cesta, skupaj 5km. ŽP, AP Žalec; AP Velika Pirešica, Šmartno v Rožni dolini, Lopata in Vojnik; iz Žalca skozi Gotovlje, Sv. Jedrt in Veliko Pirešico 2h30; iz Velike Pirešice po Savinjski poti skozi Galicijo 1h15; iz Šmartnega v Rožni dolini po Savinjski poti 1h; z Lopate (lokalni avtobus iz Celja) skozi Gorico in Podgoro 1h15; iz Vojnika čez vas Konjsko, po Langersko-Rigeljskem gričevju in čez Lanšperk 4h.
Zanimivejše ture
Sv. Jedrt (363 m), vrh s cerkvijo in lovsko kočo Rinka 1h30; kraška jama Pekel 2h30; Gora Oljka (733 m) 6h30; do vseh treh točk pridemo po Savinjski poti; grad Lanšperk (539 m) 1h.
Prehodi do drugih postojank
Koča na Vimperku (444m)5h; Planinski dom na Gori Oljki (725m) 6h30; do obeh postojank pridemo po Savinjski poti mimo kraške jame Pekel.
 
GPS Northing (N) : 46,2984 
GPS Easting (E) : 15,2176 
Skrbnik : Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec | 03 712 12 69 | | last modified: 09.08.2013
na zemljevid

Šentjungert

na zemljevid
GPS N: 46,2984
E: 15,2176
Regija: Savinjska
Kraj: Šentjungert

Rezerviraj & kupi

Rezervacije
Išči v:

Prihod:
Dan
Mesec
Leto
Noči
Sobe
Odrasli
Soba/Apartma
Otroci
IŠČI
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti