Ocenite ponudbo:

Medobčinska splošna knjižnica Žalec

Naslov:
Aškerčeva 9a 3310 Žalec
Telefon:
03 712 12 52
Leta 1985 se je Občinska matična knjižnica Žalec iz skromnih prostorov v stanovanjskem bloku preselila v nove, večje in svetlejše prostore Doma II. slovenskega tabora Žalec. S primernim knjižničnim fondom, povečano kadrovsko zasedbo, ustrezno nabavno politiko in spremljevalnim programom je iz leta v leto razvijala svojo dejavnost v smislu naraščanja števila članov, izposojenega gradiva in obiska nasploh.

V letu 1987 se je upokojila ravnateljica Anica Lesjak, ki je knjižnico vodila 25 let. Naloge ravnateljice je prevzela Anka Krčmar, z njo pa sta dopolnjevali kadrovsko zasedbo še Irena Štusej, Irena Verbič in kasneje še Alja Bratuša, vse višje knjižničarke.

Od leta 1990 so se aktivno ukvarjali z računalniško obdelavo gradiva. Sprva v privatno izdelanem programu, ki ni bil uspešen, kasneje v programu VIR, od oktobra 1994 v programu MOLJ in od leta 1995 v programu COBISS.

Leta 1993 je knjižnica postala sestavna enota Zavoda za kulturo Žalec. Strokovni vodja knjižnice je bila do leta 1995 Alja Bratuša, od 1995 pa do 2001 pa Irena Štusej.
Knjižnično mrežo sestavljajo matična knjižnica in šest dislociranih enot matične knjižnice. Z nastankom novih občin v letu 1999 so štiri enote postale osrednje knjižnice štirih drugih občin. Reorganizacija Zavoda za kulturo v letu 2001 je predvidevala ustanovitev samostojnega zavoda Medobčinska matična knjižnica Žalec, katere ustanovitelji bodo tudi občine, v katerih so njene podružnic, v bivši enotni občini imenovane krajevne knjižnice.

Z marcem 2002 se je knjižnica kot samostojna pravna enota izločila iz prejšnjega zavoda. Njene ustanoviteljice so vse občine Spodnje Savinjske doline : Braslovče, Polzela, Prebold, Tabor, Vransko in Žalec.
Za direktorico so ustanovitelji imenovali Anko Krčmar. Knjižnica pa ima imenovan tudi svet zavoda in strokovni svet. Predsednica sveta zavoda Medobčinske matične knjižnice Žalec je bibliotekarka Jolanda Železnik.

Z 31. decembrom 2006 se je direktorica Anka Krčmar upokojila. Od 1. januarja 2007 je nova direktorica Jolanda Železnik. Nova članica sveta zavoda je Karmen Jezernik, podpredsednik pa je Marjan Golavšek. Strokovni svet vodi predsednica Irena Štusej.

 
Delovni čas:

ponedeljek od 8. do 18. ure
torek od 8. do 14. ure
sreda od 8. do 18. ure
četrtek od 8. do 14. ure
petek od 8. do 18. ure
sobota od 7. do 12. ure

Julij in avgust:
petek od 8. do 14. ure
sobota zaprto


 


GPS Northing (N) : 46,2535 
GPS Easting (E) : 15,1632 
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             

Fotografije

 
Skrbnik : Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec | 03 712 12 69 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti