Ocenite ponudbo:

Kapelice na Dobrni

GOLOBOVA KAPELA
Golobova kapela je posvečena Lurški Materi božji. Postavil jo je gospodar Golobove kmetije, Janez Golob, v zahvalo, ker je žena po hudi bolezni med nosečnostjo ozdravela. Po zaobljubi k Lurški Materi božji je rodila zdravega otroka.
 
ČERJAKOVA KAPELA
Pozidana je bila leta 1938. Štefan Marovšek s Čerjakove kmetije je bil v 1. svetovni vojni v Doberdobu zasut zaradi eksplozije granate. Po tem dogodku je imel hude epileptične napade. Kapelica je bila postavljena zaradi njegove zaobljube Devici Mariji v zahvalo, ker se je živ vrnil iz vojne in tudi v priprošnjo za ozdravitev epileptičnih napadov.

FLISOV KRIŽ 
Križ je postavljen na vzpetini, malo odmaknjen od ceste iz Dobrne proti Brdcam nad Dobrno. Starejši ljudje so vedeli povedati, da je v bližini svoj čas že stal križ. Ko je sedanji gospodar Martin Flis prevzel posestvo, križa ni bilo več. V 60 letih se je odločil, da ga bo ponovno postavil. Izdelal ga je kar sam. Pri križu je vsako leto blagoslov velikonočnih jedi in majska šmarnična pobožnost.

ŠVABOVA KAPELA
Kapela je novejšega datuma. Pozidana je bila v zahvalo za uresničitev prošenj ob zaobljubah nekaterih občanov Vrbe. Pravijo, da so na tem mestu pozitivna sevanja.


 


GPS Northing (N) : 46,3296 
GPS Easting (E) : 15,2187 
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             
Skrbnik : STO |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti