Ocenite ponudbo:

Konjeniško društvo Veter

Naslov:
Predoslje 192 4000 Kranj
Telefon:
040 370 664
e-mail:
Konjeniško društvo se nahaja na posestvu Ovsenik v neposredni bližini Kranja, 2 kilometra oddaljeno od izvoza iz gorenjske avtoceste A2, izvoz KRANJ ZAHOD. Iz avtoceste smer Jesenice ali Ljubljana zavijete na izvoz Kranj – ZAHOD in nadaljujete vožnjo po Bleiweisovi cesti. Na krožišču izberete drugi izvoz in nadaljujete 500 metrov naravnost do križišča. Na križišču zavijete levo in nadaljujete vožnjo naravnost proti protokolarnemu objektu Brdo. Ob drugem vhodu v objekt Brdo zavijete desno na ožjo asfaltirano cesto, nadaljujete naravnost do križišča, kjer zavijete levo. 200 metrov kasneje na naslednjem križišču zavijete desno in nadaljujete naravnost po edini cesti do Konjeniškega društva Veter. Na posestvu se nahaja 22 konj, od tega 15 v privatni lasti in 5 šolskih konj in 2 žrebička v lasti Konjeniškega društva Veter. Za jahače je v uporabo namenjeno osvetljeno zunanje jahališče z mivko dimenzije 20x60 metrov, v sezoni pa tudi travnato jahališče s parkurjem. Za konje so na voljo veliki dnevni izpusti, za lastnike konj pa ena velika in dve manjši sedlarnici in toaletni prostori. Okrog posestva se razprostirajo travniki in gozdovi, ki jahačem ponujajo neomejene možnosti terenskega jahanja. Priljubljene smeri so: teren okoli protokolarnega objekta Brdo, poleti jezero v Preddvoru, kanjon Kokre itd…  
Oprema : Za vse ljubitelje jahanja in tiste, ki bi se o konjih in jahanju želeli naučiti več, so na voljo trije šolski konji, za najmlajše pa je na voljo učenje jahanja na ponijih. Jahanje poučuje kvalificirana inštruktorica jahanja Ana Škofic, ki se s konji ukvarja že 19 let. Za zainteresirane so na voljo tečaji jahanja in individualne ure, terensko jahanje in preskakovanje ovir. Program učenja se prilagaja vsakemu posamezniku, tako otroku kot odraslemu, odvisno od njegovega predznanja in izkušenj s konji. Možno je tudi opravljati izpit JAHAČ 1 in JAHAČ 2. Ker se v Konjeniškem društvu Veter zavedajo, da je čas posameznika dragocen, se za termine jahanja jahači dogovarjajo sproti in individualno. Šola jahanja obratuje od ponedeljka do nedelje, pa tudi v večernih urah, zaradi osvetljenega jahališča. Jahanje odpade le v primeru slabega vremena. 
Regija: Gorenjska
Kraj: Kranj
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             
Skrbnik : Zavod za turizem in kulturo Kranj | 04 238 04 50 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti