Ocenite ponudbo:

Konjeniški klub Lesce - Bled

Naslov:
Alpska cesta 109 4248 Lesce
Telefon:
041 675 482, 041 947 992
e-mail:

Konjeniški klub Lesce - Bled deluje že od leta 1962. Nahaja se na hipodromu pod Lescami, v neposredni bližini kampa Šobec in blejskega golf igrišča.

V sklopu kluba potekajo raznorazne dejavnosti in aktivnosti, ki so primerne tako za najmlajše kot tudi za mladostnike in odrasle:

  • šola jahanja
  • konjičkove delavnice
  • terensko jahanje
  • terapevtsko jahanje
  • hipoterapija
 

Ponudba
izleti s kočijo, turistično jahanje, ogledi treningov, tečaj jahanja za otroke, jahanje v maneži, konjeniške predstave, vožnja s kočijo, tečaji dresure in preskakovanja ovir, jahalne ture, športno jahanje, oskrba konj, začetni tečaj jahanja, šola jahanja, najem boksov, programi za otroke, jahalni tabori, svetovanje, nadaljevalni tečaj jahanja, terensko jahanje v naravi, ježa na ponijih, programi za odrasle, programi za vrtce in šole 

Ogledi
vodeni 

CENIK

Dejavnost Trajanje Cena

Začetniki*
Učna ura (prvi pristop do konja, krtačenje, osnove jahanja) 30 min 20 €
Sprehod v naravi (v spremstvu vodiča) 45 min 28 €

Izkušeni jahači**
Učna ura jahanja (v maneži) 45 min 28 €
Ježa ob kampu Šobec 1 h 28 €
Terensko jahanje v okolici cca. 2 h
cca. 4 h
55 €
100 €

Tudi
Ogled malega živalskega vrta domačih živali brezplačno
Terapevtsko jahanje 30 min 25 €

 

ŠOLA JAHANJA
Šola jahanja poteka skozi celo leto. Izvajamo različne tečaje  jahanja, ki so prilagojeni znanju jahačev. Učenje glede na želje  posameznika lahko poteka individualno ali v manjših skupinah. Urnik jahanja pa po predhodnem dogovoru z inštruktorjem popolnoma prilagodimo vašim željam. Članstvo v konjeniškem klubu pa prinaša dodatne ugodnosti in popuste.

Tečaji jahanja ne temeljijo zgolj na učenju jahalnih veščin, temveč  tudi na pravilnem pristopu do konja. Če želimo s konjem delati, mu moramo zaupati in ga razumeti. Tako tekom učnih ur spoznavamo tudi konjev karakter, njegovo naravo in način razmišljanja. Le tako lahko z njim vzpostavimo prijateljsko vez in postanemo del njegovega sveta, del njegove črede.

Tako druženje s konjem postane veliko lepše, zabavnejše, predvsem pa tudi varnejše.

ZAČETNI TEČAJ JAHANJA
Začetni tečaj navadno zajema 10 ur jahanja. Celotno število ur pa je  seveda odvisno tudi od posameznika, saj znanje vsak pridobiva različno hitro in utrjuje na drugačen način. Še najbolj pomembno pa je, da pridobi zaupanje vase, predvsem pa v konja.

Tečaj jahanja se začne z delom na tleh, in sicer najprej se naučimo čistih osnov, od pravilnega pristopa do konja, čiščenje konja, uzdanje in sedlanje. Nato pa preidemo na delo na konju, kjer se naučimo pravilnega seda, gibanja v koraku in kasu ter pravilnega vodenja konja.

NADALJEVALNI TEČAJ JAHANJA
Nadaljevalni tečaj jahanja je namenjen utrjevanju in nadgrajevanju pridobljenih osnov jahanja. Ko posameznik obvlada konja v koraku in kasu, preidemo na učenje galopa. Ko pa obvlada vse hode konja in pridobi potrebno znanje, pa se odpravimo tudi na teren, kjer se začne novo poglavje učenja jahanja. Posameznik se nauči pravilnega vodenja konja v naravi in v prometu, kar je ključnega pomena tudi za varnost tako posameznika kot konja.

DRESURA IN PRESKAKOVANJE OVIR
Za izkušene jahače in vse, ki želijo svoje znanje nadgrajevati in si morda želijo v prihodnosti tudi tekmovati, pa nudimo učenje osnov dresurnega jahanja in preskakovanja ovir. Tekom učnih ur pa pridobivajo tudi znanje o tekmovalnem športu in pravilih posamezne discipline jahanja.

IZPITI IN LICENCE
Za vse, ki želijo svoje znanje tudi uradno potrditi, pa v konjeniškem klubu organiziramo opravljanje izpitov in licenc. Tako pri nas lahko pridobite naziv JAHAČ 1 in JAHAČ 2.

 


GPS Northing (N) : 46,3624 
GPS Easting (E) : 14,1457 
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             

Fotografije

Skrbnik : Bled - Turizem Bled - LTO | 04 578 05 00 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti