Z letalom in padalom

Info Z letalom in padalom
Presežek vašega doživljanja Slovenije so aktivnosti v zraku. Nad razgibano pokrajino lahko poletite v manjšem športnem letalu. Bolj pogumni se lahko odločite za akrobatski polet z letalom.

Panoramski in akrobatski polet z letalom


V Sloveniji je 13 športnih letališč. Vsa ponujajo panoramske lete s športnimi letali, na nekaterih pa je možen tudi polet z akrobatskim letalom. Med najbolj znanimi letališči so Lesce na Gorenjskem, mariborsko letališče Skoke in letališče Rakičan pri Murski Soboti. Panoramski polet ponavadi traja pol ure, na vašo željo tudi dlje. Izkušeni piloti vas lahko popeljejo nad Triglav ali pa celo izven Slovenije.
 
Panoramski poleti so sproščujoči, drugače pa je z akrobatskimi poleti. Različni manevri in figure, ki jih izvajajo vrhunski piloti, so adrenalinsko doživetje. Občutite pospeške lahko do 300 kilometrov na uro in sile preko 5 G, zato ti poleti niso za vsakogar. Na nekaterih športnih letališčih se lahko vključite v šole letenja, ponekod ponujajo tudi polete s helikopterji.


Tandemski skok s padalom iz letala


Na športnih letališčih imajo tudi letala, ki omogočajo skok s padalom. Za to adrenalinsko doživetje prostega pada ne potrebujete predhodnega znanja. Inštruktorji, ki z vami skočijo v tandemu, vas pred skokom ustrezno pripravijo in motivirajo, da se sprostite. Tudi prvi skok s padalom je tako lahko užitek.

V tandemu skočite s približno 4 tisoč metrov višine, prosti pad pa traja približno 60 sekund. Za varen pristanek poskrbi vaš izkušeni inštruktor. Vaš skok v tandemu lahko posname snemalec, ki skoči skoraj sočasno z vami. Pri nekaterih ponudnikih se lahko vključite tudi v šolo padalstva.

Polet z jadralnim padalom


Slovenija ima številne hribe, kjer so dobra vzletišča za jadralne padalce. Med najbolj znanimi sta Krvavec in Vogel, ki vam ponujajo izjemne poglede na lepo slovensko pokrajino. Z jadralnim padalom je seveda možno poleteti v tandemu, kjer se lahko prepustite izkušenemu inštruktorju.
Odpri Zapri
Jadralno padalstvo (21)
Odpri Zapri
Balonarstvo (1)
Prikazani zadetki: 1-1
Odpri Zapri
Jadralno letenje (9)

Slovenija

na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti