Ocenite ponudbo:

Izlet v Šentjur z ogledom ekološkega čebelnjaka

Tiskanje Dodaj v turistični vodič
Informacije : TIC ŠENTJUR

Naslov: Ulica skladateljev Ipavcev 17, Šentjur, 3230 Šentjur pri Celju
Telefon: 03 749 25 23, 041 660 091
e-mail:
Datum začetka: 29.3.2011
Datum zaključka: 1.10.2020
www.turizem-sentjur.com
Prizorišče : Šentjur 
Prihod v Šentjur v jutranjem času, kjer si boste pri železniški postaji Šentjur ogledali Muzej južne železnice za Štajersko tako imenovani Franc-Jožefov prometnem uradu, kretniško postavljalnico, likovne signale na prostem in parno lokomotivo. Bogata je tudi fotografska dokumentacija železniškega osebja in objektov, železniških predpisov in mnogo drugega povezanega z železnico.
Pot boste nadaljevali proti Zgornjem trgu – starem trškem jedru, kjer si boste najprej ogledali Muzej zakladi Rifnika s prikazom izkopanin od mlajše kamene dobe do prihoda Slovanov ter Ipavčevo hišo – s stalno razstavo o delu in življenju največje slovenske dinastije zdravnikov in skladateljev, Gustavovim salonom, vinoteko, poročno dvorano, vrtom s Plečnikovim vodnjakom in prireditvenim prostorom. Posebno doživetje v Ipavčevi hiši je vsekakor izvajanje njihove glasbe v živo kot zbor ali samospev z moškim tenorjem ali ženskim sopranom.
Izlet boste zaključili s kosilom v izbrani šentjurski gostilni.
V popoldanskem času bomo obiskali Šolski center Šentjur, ki se ponaša s 100-letno tradicijo. Zasluge za njegovo izgradnjo ima Gustav Ipavec iz znamenita dinastije zdravnikov – skladateljev, ki ga boste poprej spoznali v Ipavčevi hiši. Možen je tudi ogled šolskega posestva z mehaničnimi delavnicami, vinogradom, sadovnjakom, kjer boste spoznali Ipavčevo jablano bogatinko ter šolski čebelnjak, ki deluje po smernicah ekološkega kmetovanja.


 
Fotografije
Skrbnik : Razvojna agencija Kozjansko - TIC Šentjur | 03 749 25 23 | | last modified: 11.03.2015

Rezerviraj & kupi

Rezervacije
Išči v:

Prihod:
Dan
Mesec
Leto
Noči
Sobe
Odrasli
Soba/Apartma
Otroci
IŠČI
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti