Potovanja po Sloveniji

Slovenija je tako pestra in raznolika država, da jo je vredno spoznavati dlje časa. Pridite jo spoznavati zdaj, ko vas še nikjer ne bodo pričakale množice turistov. Morda se nasmehnete temu povabilu in ga imate za bistroumni nesmisel, a lepote Slovenije so nedvomno vabljive za čedalje več ljudi.
 
Najbolj priljubljene znamenitosti Slovenije resda lahko spoznate v nekaj dneh, a na voljo je še toliko neodkritih lepih kotičkov, da imate lahko teden dni ali več pestro zapolnjen potovalni načrt.
 

Na lastno pest ali pod vodstvom


gradPotovanje po Sloveniji z avtobusom ali vlakom je preprosto med večjimi mesti in turističnimi kraji. Če želite spoznati še podeželje in nekoliko bolj odročne znamenitosti, pa je nedvomno boljša izbira prevoz z lastnim ali najetim avtomobilom.
 
Če sami natančno ne veste, kako bi si uredili potovalni načrt, poglejte ponudbo večdnevnih potovanj regionalnih turističnih organizacij. Ti načrti vključujejo sezname znamenitosti, ki jih je vredno obiskati, priporočilo določenega gostinskega obrata z dobro hrano in vinom ter primerne nastanitve. Potovalni načrt lahko seveda priredite po lastnih željah in potrebah.
 
Če želite povsem brezskrbno potovanje in organizacijo prepustiti nekomu drugemu, preverite ponudbo večdnevnih potovanj turističnih agencij. Te praviloma vodijo manjše skupine v kombijih ali mini avtobusih. Čeprav je potovalni načrt že vnaprej določen, se pri številnih agencijah prilagodijo željam in potrebam članov skupin.
 

Tuje specializirane agencije za Slovenijo
 

Podobno kot pri vodenih izletih vas na potovanje po Sloveniji popeljejo tudi vodniki več tujih turističnih agencij, ki so specialisti za Slovenijo. Preverite, če je v vaši državi taka agencija.

Slovenija je družabna

             
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti