Ocenite ponudbo:

Pokljuka

Naslov:
Bohinj, 4247 Zgornje Gorje
Pokljuka leži v Triglavskem narodnem parku in je 20 km dolga in skoraj toliko široka, z gozdom porasla gorska planota povprečno visoka 1300 m.n.m.

Obiskovalcu, ki zna ceniti ohranjeno naravo, mir, lepe razglede in tradicijo, nudi nepozabna doživetja celo leto v vseh letnih časih. Sonce, čist zrak, nizka relativna vlaga in znosne poletne temperature uvrščajo Pokljuko v seznam naravnih zdravilišč. Sprehodi po gozdnih poteh, opazovanje rastlinskega in živalskega sveta ali pa kolesarjenje po neskončnih gozdnih poteh vam vrnejo duševno in telesno kondicijo.

Pokljuka je izhodišče za številne planinske poti v visokogorje Julijskih Alp, tudi na najvišjo slovensko goro Triglav. Na obrobju ogromnih gozdov na številnih prastarih planinah še danes pasejo živino, popotnik pa se lahko okrepča s kozarcem domačega kislega mleka, s skuto ali pa poizkusi na planini narejeno maslo in sir. Vsaka planina je nekaj posebnega, značilne pa so lesene bajte, prekrite s skodlami, skrbno umeščene v naravno okolje.

Izdelava oglja v oglarskih kopah je zanimiva turistična oživitev tradicije in spomin na dogodke iz ne tako davne preteklosti 19. stoletja, ko je bilo oglje glavni energetski vir za talilnice železove rude.

Pozimi prekrije Pokljuko debela snežna odeja, vendar so dostopne ceste z blejske in bohinjske smeri hitro prevozne. Vlečnice ob Šport hotelu, ob gostišču Jelka, pod Viševnikom dopolnjujejo ponudbo urejenih tekaških prog, ki so speljane med smrekovimi gozdovi. 


individualni
Brezplačno
Urejen dostop za invalide
GPS Northing (N) : 46,3482 
GPS Easting (E) : 13,9863 
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             

Fotografije

 
Skrbnik : Turizem Bohinj | 04 574 75 90 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti