Hoteli in moteli v Sloveniji

Info HotelMoteli

Najboljše nastanitve za goste v Sloveniji ponujajo hoteli. Izbirate med hoteli vseh kategorij, kar nekaj je takih s petimi zvezdicami. Od kategorije in obsega storitev, ki jih ponujajo hoteli, je odvisna tudi njihova cena, a v Sloveniji lahko vsak najde primernega zase. V Sloveniji je veliko hotelov s konferenčnimi dvoranami, zato je v razmahu kongresni turizem. Ob prometnejših cestah in avtocestah so na voljo moteli. Slovenski hoteli so urejeni in sodobni ter glede na mednarodno klasifikacijo od ene do petih zvezdic ponujajo različne stopnje udobja, opremljenosti in storitev. Največ je hotelov s tremi in štirimi zvezdicami, pet zvezdic pa ima več kot deset hotelov. V zadnjih letih lahko hoteli s štirimi in petimi zvezdicami pridobijo še oznako superior.

 

Superiorni Palace

Prvi hotel s petimi zvezdicami in oznako superior je hotel Kempinski Palace v Portorožu. Po mnenjih ocenjevalcev ni to zgolj najboljši hotel v Sloveniji, ampak najboljši med Dubrovnikom in Benetkami.


Zdraviliški in termalni hoteli

Hotel v PortorožuNa slovenski Obali je še več drugih hotelov visokih kategorij. Med hotelsko ponudbo turističnih krajev izstopata še Bled in Kranjska Gora, izjemno visok nivo storitev pa ponujajo hoteli v slovenskih naravnih zdraviliščih in termalnih kopališčih. Tam imajo zelo pestro ponudbo aktivnosti za goste.

Mestni hoteli

Ugledne hotele z očarljivimi kavarnami in dobrimi restavracijami najdete v središčih slovenskih mest. Iz hotelov imate tako le nekaj minut hoda do najbližjih znamenitosti, ob večerih pa lahko uživate v prijetnih mestnih restavracijah ali drugih gostinskih lokalih. Slovenska mesta so živahna tudi zvečer.


Hoteli s konferenčnimi dvoranami

V zadnjih letih je vrsto hotelov doživelo korenite prenove, v številnih so tako preuredili moderno opremljene konferenčne dvorane in sobe za sestanke in srečanja.

V letu 2008, ko je Slovenija predsedovala Svetu Evropske Unije, so na Brdu pri Kranju odprli izjemno velik kongresni center s številnimi dvoranami. Center je del protokolarnih objektov, vendar na voljo obiskovalcem. Prenočite lahko v bližnjem hotelu ob vznožju slikovitih Kamniško-Savinjskih Alp.

Ob prometnejših cestah so za popotnike na voljo moteli.


Nova kategorizacija hotelov

V Sloveniji so v letu 2009 vsi hoteli in moteli morali opraviti novo kategorizacijo, da bi tudi na ta način zagotovili čim boljšo mednarodno primerljivost. Hoteli kategorije od ene do treh zvezdic so se v skladu z jasnimi pravili ocenili sami, za hotele in motele višje kategorije pa so morali cenitev opraviti pooblaščeni ocenjevalci. 
 

Slovenija

na zemljevid

Slovenija je družabna

             
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti