Ocenite ponudbo:

Gostilna Mohoreč

Naslov:
Kubed 66a, Koper, 6272 Slovensko Gračišče
Telefon:
05 653 21 14, 041 822 699
Faks:
05 653 21 96
e-mail:

Gostilna Mohoreč se nahaja v prijetnem borovem gozdičku, v zaselku Mohoreče, oddaljenem 10 km od Kopra. Ambient je primeren za sprostitev v naravnem okolju daleč od vsakdanjega stresnega življenja. 
Gostilna je ime dobila po bližnjem zaselku MOHOREČI. Na tem kraju je bila pred mnogimi leti sezidana cerkvica sv. Mohorja in Fortunata. Še danes viden ostanek te cerkve je kamniti kip glave, ki ga domačini imenujejo kar sv. Mohor. Čas izdelave tega kipa ni dovolj raziskan, kakor tudi ne sam namen tega grobo obdelanega kamnitega kipa. Po nekaterih ocenah sodi v srednji vek ali celo v čas starokrščanstva. Kip je sedaj postavljen na dvorišču zaselka MOHOREČI. 
Da gost ne zapusti gostilne lačen skrbi kuharsko osebje, ki s tradicijo prepojenimi okusi Istre ponuja gostom doma pečen kruh, doma pripravljene testenine, njoke in fuže ter domačo zelenjavo. Poleg tega gostilna nudi tudi domači istrski ali kraški pršut, mladi sir z olivnim oljem in tartufi, istrsko mineštro »bobiči« ali druge sezonske juhe (špargljeva, gobova…), sveže morske bele ribe, jagnje ali kozlička v pečici s krompirjem, divjačino in druge mesne jedi. 

Tip
gostilna 

Število sedežev znotraj : 50 
Število sedežev zunaj : 50 

Gostinska ponudba
domače slovenske jedi, ribje jedi in morski sadeži, sladkovodne ribe, vegetarijanske jedi, jedi na žaru 

Kuhinja drugih narodov
istrske jedi 

Gostilna Slovenija 

Posebnost : Tu vam postrežemo z domačimi istrskimi kot tudi šavrinskimi dobrotami, kot so: pršut, mladi sir z olivnim oljem, bobički, njoki, fuži, bleki, tartufi, ribami, ombolom, kuhanimi štruklji … in z domačimi odprtimi ter buteljčnimi vini in likerjem iz malvazije. 

Dopolnilna ponudba
otroško igrišče 

Delovni čas : od 12:00 do 22:00 Ponedeljek, torek, sreda zaprto - razen ob praznikih  
GPS Northing (N) : 45,5028 
GPS Easting (E) : 13,8806 
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             

Fotografije

   
Skrbnik : Turistično informacijski center Koper | 05 664 64 03 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti