Ocenite ponudbo:

Gostilna Švab

Naslov:
Hrastovlje 53 6275 Črni Kal
Telefon:
05 659 05 10, 041 688 156
e-mail:

PONUDBA PO LETNIH ČASIH

Družinska gostilna slovi po domači istrski kuhinji. V njej pripravljajo jedi po starih receptih, tako kot so jih stoletja ob istrrskih ognjiščih pripravlale mame, tete in babice. V vsakem letnem času so na vrtu, v sadovnjaku ali na travniku nabirale, kar j enarava ponujala. V vseh letnih časih pa boste dobili boma vmesen in pečen kruh. In seveda istrsko malvazijo, refošk in suhi muškat. Postregli pa vam bodo ob kaminu, v jedilnici ali pa na veliki terasi.

PREDJEDI: Domači pršut, narezali ga bodo pred vami; tartufov, ovčji in kozji sir v olivnem olju; panceta, klobase

TOPLE IN GLAVNE JEDI: istrska supa, istrska mineštra, bobiči, juha s špargli; fritaja s tartufi, špargli ali gobami; fužiji, njoki, ravijoli s tartufi, pršutom, domačo kokošjo, srnjakom, jurčki, sirom, špargli; ombolo na žaru in v omaki, telečja in svinjska krača, biftek, zrezki, svinjski medaljoni; postrvi, huhane, na žaru in v soli; špinačina kopriva, zelenjava na žaru, kislo zelje, krompir po istrijansko

SLADICE: kuhani štruklji, jabolčni zavitek, češnjeva in borovničeva torta, figova in kakijeva (zlato jabolko) pita.

 
MISEL: Istrijani pravijo, da nas istrske jedi naredijo lahkotne, vesele, odprte za ljubezen in dojemljive za humor. 

Tip
gostilna 

Ime lastnika gostilne : Kristjan Katarinič 
Število sedežev znotraj : 80 
Število sedežev zunaj : 70 
Sedeži pod nadstreškom : 30 

Gostinska ponudba
domače slovenske jedi, jedi iz divjačine, ribje jedi in morski sadeži, sladkovodne ribe, vegetarijanske jedi, jedi na žaru 

Kuhinja drugih narodov
istrske jedi 

Posebnost : Posebej se potrudijo za najavljene skupine, svojo ponudbo pa še popestrijo ob vaških in drugih praznikih. Postavijo šotor, povabijo glasbenike, organizirajo plese, nagradne igre ali pa na željo gostov pokličejo vaškega harmonikarja. In  če vas bo zanimal kakšen tradicionalen obicaj, vam bo maldi gostilničar z veseljem povedal zanimive zgodbe. Hišne specialitete pa so: bobiči, fuži s tartufi, ombolo po istrsko. 
Sem vodijo poti, zanimive za rekreativce, kolesarje in pohodnike. Lahko najamete konja iz bljižne staje, lahko greste na krajši sprehod ali na dolgi pohod proti skalnim stenam Kraškega roba, objetega s travniki s številnimi, tudi redkimi živaljskimi in rastlinskimi vrstami. V okolici gostilne se lahko otroci varno igrajo in nikoli jim ne bo dolgčas. 
Delovni čas : Od srede do nedelje - od 12. do 22. ure Ponedeljek in torek: zaprto 
GPS Northing (N) : 45,5075 
GPS Easting (E) : 13,8977 
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             

Fotografije

 
Skrbnik : Turistično informacijski center Koper | 05 664 64 03 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti