Ocenite ponudbo:

Zanimajo me vaše mejne formalnosti?

Slovenija je v schengenskem območju, kar pomeni, da na mejnih prehodih z Italijo, Avstrijo in Madžarsko praviloma ni kontrol. Za vstop v Slovenijo iz Hrvaške zadostuje potni list ali osebni dokument, če obisk ne traja več kot tri mesece. 

Poseben režim za določene države


Poleg državljanov vseh članic Evropske unije, lahko v Slovenijo z osebnim dokumentom vstopite tudi državljani Hrvaške, Švice, Norveške in Islandije, vendar vaš obisk ne sme trajati dlje kot trideset dni.


Otroci


Za vstop v Slovenijo iz Hrvaške in drugih držav, ki niso v schengenskem območju, potrebujejo tudi otroci veljaven potni list oziroma v zgoraj navedenih primerih zadostuje veljavna osebna izkaznica.


Osebni dokument vedno pri sebi


Ne glede na to, da lahko znotraj schengenskega območja v Slovenijo vstopite praktično neovirano, je pomembno, da imate veljaven osebni dokument vedno pri sebi. Policija v Sloveniji, kot tudi policije v vseh drugih državah schengenskega območja, lahko namreč na celotnem ozemlju opravlja preverjanje identitete. Veljavna osebna dokumenta v Sloveniji sta le osebna izkaznica ali potni list.


Vizumi


V kolikor za vstop v Slovenijo potrebujete vizum, ga lahko dobite v slovenskih predstavništvih v vaših državah ali na predstavništvih katere koli druge države članice schengenskega območja.


Omejitve za tobak in alkohol


Pri vstopu v Slovenijo veljajo omejitve za vnos tobaka in alkohola. Veljajo tudi za državljane drugih držav Evropske Unije, a so strožje za državljane, ki živite izven držav Evropske unije. Za vas velja tudi omejitev pri vnosu gotovine.


Živali


Vaši hišni ljubljenčki za vstop v Slovenijo potrebujejo potni list in veterinarsko spričevalo, ki potrjuje, da so bili cepljeni proti steklini. Predpisi se razlikujejo glede na to, ali prihajate iz držav Evropske Unije ali pa iz drugih držav.


Vračilo DDV-ja

Vračilo davka na dodano vrednost lahko ob izstopu iz Slovenije uveljavljate le obiskovalci iz držav, ki niso članice Evropske Unije.
 

Slovenija

na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             
Skrbnik : STO |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti